Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Шукали кількома селами і з вертольотами: на Харківщині знайшли мертвою 6-річну дівчинку. ВІДЕО

На Харківщині знайшли 6-річну Мілану Шевельову, яка пішла гуляти з братиком і зникла, але, на жаль, неживою.

Трагедія трапилася у маленькому селі Соснівка Золочівського району.

Дівчинка разом з батьками приїхала у неділю, 26 квітня, у гості до бабусі із Харкова. Близько 6-ї вечора Мілана разом з двоюрідним братом-однолітком вийшла з дому погуляти. Брат катався на велосипеді, а Мілана бігала за ним. Хлопчик повернувся додому сам, без сестри.

Як розповідають в самому селі, діти щось не поділили, і хлопчик скотився з гірки і поїхав, а дівчинка залишилася.

Схвильована бабуся кинулася шукати внучку, проте безуспішно. Рідні звернулися по допомогу до поліції і рятувальників і того ж вечора розпочали пошуки.

Мешканці Соснівки, а також із навколишніх сіл, разом з рятувальниками, кінологами, Нацгвардією, курсантами ХНУВС та НАНГУ, місцевою владою та поліцією весь вечір 26 квітня, а також ніч на 27 квітня, прочісували околиці. Волонтери кинули клич у соціальних мережах і незабаром до групи селян додалися інші небайдужі мешканці з інших районів.

Також спеціально підняли в небо вертольоти. До пошуків Мілани були задіяні півтисячі людей.

Пошуки ускладнювалися тим, що всю ніч йшов дощ і собаки не могли взяти слід. Правоохоронці встигли прочесати ліс та водойми.

"В ту ніч дув пронизливий холодний вітер і лив дощ. Земля липнула до ніг, але люди працювали до самого ранку ", - розповіли в сільраді села Світличне, якому і підпорядковується Соснівка, пише OBOZREVATEL .

"На місці були й правоохоронці, і МНС – прочесали ліс, світили тепловізорами – дівчинки ніде немає. Водолази перевірили дно водойми в селі Соснівка – там теж порожньо, - процитувало  слова волонтерів видання "Місто Х".

Як стверджують місцеві жителі, загубитися в Соснівці дуже складно, оскільки село маленьке і всі один одного знають. Чужих за останню добу в селі не було – їх би відразу помітили.

"Величезна кількість людей і автомобілів в окрузі 10-15 кілометрів. На питання, де шукати, відповісти неможливо! Здається, що шукали вже скрізь, причому багаторазово. І будинки всі перевірили, й погреби, і горища, всі посадки, і ліси, і поля", - додав волонтер Костянтин.

Дівчинку знайшли на наступний день, 27 квітня вже надвечір. Її тіло пошуковці виявили на краю поля за 8 кілометрів від села Соснівка.

Люди припускають, що дівчинка заблукала і могла йти на яскраве світло Гоптівки, митного пункту. Але сил у дівчинки не вистачило. До того ж ніхто не знайшов біля неї окулярів, а сама Мілана погано бачила.

Як повідомили в поліції, ймовірно, дитина померла від переохолодження.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Харківська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває вісімсот третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксовано 87 б...

За процесуального керівництва Бериславської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом ...

Внаслідок місії ГУР у Криму знищено швидкісний катер ворога Внаслідок операції підрозділу ГУР МО України “Group 13” ударним морським ...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️ 14:20 м. Харків. Внаслідок обстрілу КАБ по Шевченківськ...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем опинилися Придніпровсь...

X