Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Януковича сьогодні чекають у ДБР на допит у справі про держраду екскерівника Генштабу Замани

Колишнього президента-втікача, який нині переховується в Росії, Віктора Януковича сьогодні чекають на допит у ДБР.

Відповідна повістка була опублікована на сайті  відомства ще тиждень тому. Місце проведення – .вул. Петлюри, 15, каб. 513. Янукович має з’явитися до слідчого третього відділу Управління з розслідування кримінальних злочинів, скоєних військовослужбовцями, Головного слідчого управління ДБР.                                                                          

Експрезидента викликали для проведення слідчих дій у справі щодо колишнього начальника Генерального штабу ЗСУ Володимир Замани, якого підозрюють у державній зраді.

При цьому адвокати колишнього президента забажали, щоб їхнього клієнта допитали по відеозв'язку і мали намір сьогодні з’явитися у ДБР із відповідною заявою про долучення Януковича до всіх слідчих та процесуальних дій у справі щодо Замани. Про це повідомив адвокат  Віталій Сердюк, повідомляє УНН.

Також за його словами, Янукович готовий надати інформацію, щодо аналогічної справи за фактом умисної здачі Криму.

"Ми зацікавлені в повному та всебічному розслідувані. Буде подана заява в якій проситимемо ДБР долучити участь Януковича шляхом відеоконференції в усіх без виключення слідчих та процесуальних діях по даній справі",- зазначив адвокат.

Нагадаємо, 24 травня Київський апеляційний суд звільнив з-під варти колишнього начальника Генерального штабу - головнокомандувача Збройних сил Володимира Заману.

Слідство наполягає, що він протягом 2012-2014 років розформував 70 військових частин і з'єднань, а також скоротив особовий склад Збройних сил України більше, ніж передбачалося законом.

У травні Головна військова прокуратура завершила розслідування кримінального провадження стосовно Замани за підозрою в державній зраді.

Замана вважає замовниками свого кримінального переслідування колишніх Президента Петра Порошенка і секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександра Турчинова.

До слова, 24 січня 2019 року Оболонський районний суд Києва заочно визнав Януковича винним у державній зраді та пособництві у веденні агресивної війни, засудивши його до 13 років позбавлення волі.

Разом з тим суд не визнав доведеною провину екс-президента в посяганні на територіальну цілісність України. Янукович не брав участі у судовому процесі. Після втечі з України в лютому 2014 року він проживає в Росії.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: За добу ударів по м. Харкову не зафіксовано. Артилерійсь...

Розпочалася вісімсот восьма доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби відбулос...

Про це голова Херсонської ОВА повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинилися Токарівка, Садов...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 380 разів ударили по Запорізькій обла...

За процесуального керівництва Дергачівської та Чугуївської окружних прокуратур Харківської області розпочато досудові розслідування за ф...

X