Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Слідчому харківської поліції оголосили підозру за приховування вбивства 6-річної давнини. ВІДЕО

Старший слідчий поліції Харківщини постане перед судом за безпідставне закриття кримінальної справи 6-річної давнини, відкритої за ознаками складу особливо тяжкого злочину. 36-річного майора підозрюють у приховуванні умисного вбивства.

Трагічні події відбулися 8 листопада 2013 року: на березі річки Уди біля залізничної станції "Нова Баварія" знайшли тіло чоловіка з явними ознаками насильницької смерті. Факт вбивства підтвердила судово-медична експертиза.

Розслідування злочину тоді доручили слідчому Жовтневого райвідділу міліції Харкова, який зараз працює у Новобаварському відділенні поліції, так як його  було перейменовано  у 2016 році в рамках декомунізації.

За даними слідства, міліціонер вирішив приховати вбивство. У 2014 році він вніс недостовірний відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про закриття справи, не направив копію постанови прокуророві та зберігав матеріали провадження у службовому кабінеті.

Та подробиці цього вбивства спливли, хоча вже аж через 6 років і,  на жаль, завдяки іншому жорстокому вбивству. Адже злочинці, залишившись безкарними, згодом вбили ще одну людину, повідомили в обласній прокуратурі.

20 лютого 2020 року вбивці перерізали горло 25-річній дівчині, а тіло сховали в колекторній труби біля річки Уди і підпалили його. Затримані, 27-річний та 30-річний чоловіки, зізналися у двох вбивствах.

За зібраними матеріалами прокуратура області розпочала кримінальне провадження. Згодом матеріали передано в ДБР.

Напередодні слідчі ДБР та співробітники Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції провели обшуки в робочому кабінеті і в помешканні підозрюваного. У нього вилучили документи, що свідчать про причетність поліцейського до злочину.

Слідчому інкримінують ч. 1 ст. 396 Кримінального кодексу (приховування злочину). Якщо провину поліцейського доведуть у суді, йому загрожує від 3 до 6 років обмеження або позбавлення волі або ж арешт на строк до 3-ох місяців.

Прокуратура клопотатиме про відсторонення підозрюваного від посади на час слідства.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Харківська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: За добу ударів по м. Харкову не зафіксовано. Артилерійсь...

Розпочалася вісімсот восьма доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби відбулос...

Про це голова Херсонської ОВА повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинилися Токарівка, Садов...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 380 разів ударили по Запорізькій обла...

За процесуального керівництва Дергачівської та Чугуївської окружних прокуратур Харківської області розпочато досудові розслідування за ф...

X