Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Кіровоградщині судитимуть шахрайку, яка видала себе за вдову атошника і добилася мільйонних соцвиплат. ФОТО

На Кіровоградщині судитимуть псевдовдову загиблого на Донбасі військового, яка видала себе за його громадянську дружину, за що отримала від держави компенсацію у 1,2 млн гривень.

Новоукраїнська місцева прокуратура Кіровоградської області скерувала до суду обвинувальний акт щодо шахрайки, повідомляє відомство.

Як з’ясувалося, історія 3-річної давності. Йдеться про військовослужбовця Олександра Смурагу з позивним "Смурфик" з села Сонцеве Кіровоградської області. Він загинув від кулі снайпера на Донбасі в 2017 році.

Але із трагічною звісткою про загибель брата до сестер раптом з'явилася жінка, яка представилася його цивільною дружиною.

Одній із сестер, яка перебувала у складній життєвій ситуації, нова знайома пообіцяла, що візьме на себе всі витрати, пов'язані з похоронами, і вмовила поховати тіло військовослужбовця у своєму місті Помічна.

"Цивільна дружина"стала для всієї родини сюрпризом, про неї загиблий нічого не розповідав. Сестри запевняють, що у нього була інша дівчина, з якою він планував побудувати сім'ю і купити будинок, повідомив "Обозреватель".

Рідні запідозрили щось не те, коли випадково почули, що "вдова" отримала від держави великі  гроші. В цілому вона отримала  майже 1,2 млн гривень. При цьому, як розповіли правоохоронці, фактично в день загибелі бійця, "вбита горем вдова" бігала і збирала потрібні їй довідки.

Правоохоронці почали розбиратися в ситуації. Вони встановили, що жінка бачилася із загиблим лише раз. Вони познайомилися в інтернеті.

У 2018 році Тетяна отримала орден "За мужність III ступеня", яким президент посмертно удостоїв Олександра. Примітно, що згідно з матеріалами справи, факт проживання однією сім'єю засвідчили міськрада міста Помічна, а директор школи, що загиблий брав участь у вихованні дитини своєї «цивільної дружини».

Але після того, як було відкрито кримінальне провадження, чиновники і співробітники школи дали свідчення, що видали довідки на прохання вбитої горем "дружини" відразу ж після похорону.

Прокуратура повідомила “вдові” про підозру у шахрайстві у лютому 2020 року. Псевдовдові інкримінують шахрайство та підробку документів. У ході досудового розслідування прокуратурою заявлено цивільний позов про повернення незаконно отриманих коштів.

Слідством зібрано достатню кількість доказів вини жінки. Наразі  подальшу її долю визначатиме суд.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "00:39 Основ’янський район м. Харків. Внаслідок ударів «Шах...

Про це голова Заапорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій обл...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинили...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: "Вночі ворог атакував область "шахедами". Бійці ПвК «Сх...

У ніч на 5 травня 2024 року російські окупанти атакували з північного та південного напрямків 24-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136»....

X