Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Поліція «накрила» масштабний наркосиндикат з оборотом у 15 млн грн. ВІДЕО

Масштабний наркосиндикат викрили оперативники Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції. 

Наприкінці 2019 року поліція  викрила групу осіб у злочинах, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків.

Угруповання вивело правоохоронців на розгалужену мережу справжнього наркосиндикату.

25-річний раніше не судимий киянин налагодив схему придбання через Інтернет-мережу великих партій наркотичних засобів та психотропних речовин з метою перепродажу їх меншими партіями всіма можливими шляхами. 

До бізнесу чоловік залучив ще чотирьох мешканців столиці віком від 18 до 47 років. Придбати наркотики клієнти могли або через телеграм-канали, або через так звані закладки, або через послуги поштового зв’язку, або ж особисто з рук. 

Згодом, щоб примножити прибуток, зловмисники почали закуповувати прекурсори та самі виготовляти потрібний наркотовар. Крім того, злочинна група для розширення меж своєї злочинної діяльності запропонувала «співпрацю» іншому угрупованню наркоділків. 

Десяток осіб – жителі столиці, Київської та Вінницької областей – на чолі з лідером швидко налагодили партнерські відносини з «колегами». 

Постачання прекурсорів, додаткового товару у разі замовлення великої партії, обладнання приміщень для виготовлення наркотиків, поповнення клієнтської бази – така взаємовиручка принесла чималий результат зловмисникам. 

За попередніми підрахунками, з часу документування діяльності учасників наркосиндикату, оборот доходу злочинної організації становить понад 15 мільйонів гривень.

За місцем мешкання, реєстрації та в автомобілях фігурантів були проведені десятки обшуків.

Спецпризначенці « накрили» 4 нарколабораторії, де виготовляли психотропні речовини.

У зловмисників вилучено майже 62 тисячі доларів США та 107 тисяч гривень, а також 1,2 кілограма амфетаміну, 14 кілограмів та 500 літрів прекурсорів, 300 таблеток Екстазі та трохи марихуани.

Крім того, вилучено вогнепальну та холодну зброю, автомобілі, значну кількість оргтехніки, жорсткі диски, флеш-накопичувачі, мобільні телефони та банківські картки. 

Загальна вартість вилучених наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів складає майже 2 мільйони гривень.

9 членів наркокартель затримано та поміщено до тимчасового ізолятора. 
5-ом із них слідчі вже оголосили про підозру. 

 

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Під ворожий удар потрапило підприємство цивільної інфраструктури в Індустріальному районі. Зайнялася масштабна пожежа. 04 травня близ...

Протягом дня росіяни здійснили 41 обстріл прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 214 вибухів. Обстріл...

Триває вісімсот перша доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксовано 74 б...

Про це голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив у телеграм-каналі: Вдень ворог завдав ракетного удару по Одеському району. Наразі ...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️01:17 м. Харків. Окупанти завдали ударів «шахедами». Вна...

X