Перейти до основного вмісту

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

У багатьох ув'язнених виявляють коронавірус лише при розтині, - Захаров. ВІДЕО

Вязнів дуже мало тестують на коронавірус, і про те, що засуджений був хворим часто-густо дізнаються лише при розтині.  

Правозахисники вважають дискримінацією таку ситуацію із тестуванням.

На цьому наголосив голова правління Української Гельсінської спілки з прав людини, директор Харківської правозахисної групи Євген Захаров на брифінгу.

«Коли вязень помирає, йому завжди роблять розтин, і під час розтину виявляли COVID у померлих  вязнів. Але ці люди не потрапляють у статистику. Пишуть діагноз основний, за яким вважається, що людина померла, чи то СНІД, чи туберкульоз, чи щось інше, але те, що в неї був COVID, вже ніхто не знає, і це ніяк не враховується, вплинуло це на перебіг захворювання чи ні», - сказав правозахисник.

За його інформацією, зараз серед 53 тис. ув'язнених і 28 тис. персоналу в'язниць і СІЗО виявлено 288 хворих на коронавірус, серед яких 17 ув'язнених, проведено лише 1 318 досліджень на коронавірусну інфекцію методом ПЛР, чим і пояснюється невелика кількість виявлених хворих.

Мало того, ув’язнені мають купувати маски та дезінфікуючі засоби або за свій рахунок, або сподіватися на керівництво колоній.

"Ув'язнені дискриміновані порівняно з вільними людьми, бо не можуть пройти тести. Більше того, навіть засоби індивідуального захисту вони отримують тільки тоді, коли в керівництва колонії чи слідчого ізолятора є хист і натхнення отримати ці засоби захисту ", - заявив Захаров.

Також Захаров зазначив, що обов'язку надавати індивідуальні засоби захисту в адміністрації установ немає, оскільки це не врегульовано нормативними документами.

Більше подробиць дивіться у  блоці новин на телеканалі «ЧП.INFO» о 19:00.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Мар’яно Гарсіа Калатаюд – громадянин Іспанії. Майже все життя чоловік прожив на своїй батьківщині, але у 2014 році він переїхав до Украї...

Анатолій Левченко відомий у Маріуполі театральний режисер. Чоловік за останні два роки пережив справжнє пекло і тепер навіть не знає, що...

Село Мощун, Київська область. Саме тут, за 30 кілометрів від столиці, весною 2022-го року був зупинений наступ росіян на Київ. Тоді у Мо...

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

X