Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

З місця події: Віталій Марків повернувся в Україну. ВІДЕО

Для перегляду відео натисніть на зображення

Нацгвардієць Віталій Марків, якого вчора випустив на волю суд у Мілані, повернувся до України після 3-ох років  судових тяганин і ув'язненні в Італії.

Літак із українцем кілька хвилин тому приземлився на аеродромі Нацгвардії у Києві. На Віталія чекали дружина, рідні та друзі та велика кількість ЗМІ.

Там побувала і знімальна група "Магнолії-ТВ".

Разом із українцем приїхали Уповноважена Верховної Ради Людмила Денісова та Міністр внутрішніх справ, які також побували на засіданні суду.

Віталій привітав усіх криками «Слава Україні». «Героям слава» - пролунало йому у відповідь.

Після гімну нацгвардієць зміг поспілкуватися із журналістами.

«Цей день для мене надзвичайна подія. Можливо, це найважливіша моя особиста перемога, яка мені випала із підлістю пропаганди, фальшивої інформації, яка мала мету зганьбити честь і гідність не тільки України, а й всього українського народу», - сказав він.

"Ми доказали, що лише спільними зусиллями, можна побороти  все. Справедливість є, правда існує і завжди перемагає, - додав Віталій.

На запитання, що, на його думку, йому допомогло йому перемогти, Марків відповів, що це - правда, велика підтримка і старання усієї команди.

«Я думаю правда. Був плід всієї команди, димломатії, ми не залишали це поза контролем, розуміли важливість цієї ситуації і яка небезпека криється у остаточному засудженні», - розповів нацгвардієць.

Українець згадав, що, коли почув виправдувальний вирок суду, спочатку не повірив вухам своїм.

«Це не описати емоцій. Це був океан емоцій, я не вірив. Я готувався до найгіршого, але надіявся на найкраще», - сказав Віталій.

Про найближчі плани на майбутнє Марків розповів, що планує провести час із сімєю, адже не бачив дружини і рідних понад 3 роки.

Нагадаємо, напередодні італійський суд визнав Віталія Марківа не причетним до вбивства італійського фотографа Андреа Роккеллі у 2014 році на Донбасі. Своїм рішенням суд скасував вирок служителів Феміди Павії, які 12 липня 2019 року засудили українця до 24 років позбавлення волі.

Більше подробиць дивіться у  блоці новин на телеканалі «ЧП.INFO» о 19:00.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

14-річна Стелла Найденова, 15-річний Богдан Котенко та 17-річний Олексій Хрустальов. Усі вони зникли на початку повномасштабного вторгне...

Валентина Баранова зникла на початку повномасштабного вторгнення на Херсонщині, у Генічеському районі, однак, на жаль, точно невідомо у ...

02 травня о 1:23 до оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС України у м. Києві надійшло повідомлення про пожежу, яка виникла на вул. Г...

Розкажіть дитині, до кого вона може звернутись у разі необхідності. Звісно, в ідальному варіанті це можете бути ви. Саме до вас вона має...

П’ятнадцятирічний Дмитро Батіков, дванадцятирічний Георгій Чупір та сімнадцятирічний Василь Лебеденко. Усі ці хлопці зникли на тимчасово...

X