Перейти до основного вмісту

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

“Справа Хізб ут-Тахрір”: хворого Абдуллаєва у російській тюрмі не лікують та запроторили до ізолятора, - Денісова

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова б’є на сполох.

Кримського татарина Теймура Абдуллаєва, який незаконно утримується в колонії в Башкортостані із високою температурою, слабкістю та задушливим кашлем безпідставно помістили у штрафний ізолятор.

Про це омбудсман повідомила у своєму телеграм-каналі.

За словами рідних, медична допомога українському політвязню – не надається, а це пряме порушення його прав як людини і в’язня, за конвецією, схваленими Економічною і Соціальною Радою ООН.

«Такі дії керівництва установи виконання покарань прирівнюються до катувань і нелюдського поводження та становлять загрозу життю та здоров’ю Теймура Абдуллаєва», - зазначила Денісова.

За її словами, права кримського татарина систематично порушуються керівництвом згаданої установи, адже раніше його близько 5-ти місяців безпідставно утримували в штрафному ізоляторі.

Денісова закликала російську колегу Тетяну Москалькову негайно відреагувати: припинити катування і нелюдське поводження із Абдуллаєвом, забезпечити надання відповідної медичної допомоги, привести умови тримання у відповідність з Мінімальними правилами поводження з в’язнями, а також з’ясувати правомірність поміщення в ШІЗО.

Також українська омбудсман просить відреагувати міжнародну спільноту на кричущі порушення прав кримського татарина та посилити тиск на країну-окупанта.

Нагадаємо, Теймур Абдуллаєв – фігурант “справи Хізб ут-Тахрір”. 16 червня п'ятеро кримських татар отримали від 12 до 17 років в'язниці. Зокрема, Теймура Абдуллаєва засудили до 17 років суворого режиму.

Мати в’язня скаржиться, що Абдуллаєв майже постійно утримується в ШІЗО російської колонії. Раніше, під час перебування її сина у СІЗО в Ростові-на-Дону, він переніс мікроінсульт, після якого обов’язково повинен отримувати спеціальні препарати.

Захисники заарештованих і засуджених у "справі Хізб ут-Тахрір" кримчан вважають їхнє переслідування мотивованим за релігійною ознакою.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Мар’яно Гарсіа Калатаюд – громадянин Іспанії. Майже все життя чоловік прожив на своїй батьківщині, але у 2014 році він переїхав до Украї...

Анатолій Левченко відомий у Маріуполі театральний режисер. Чоловік за останні два роки пережив справжнє пекло і тепер навіть не знає, що...

Село Мощун, Київська область. Саме тут, за 30 кілометрів від столиці, весною 2022-го року був зупинений наступ росіян на Київ. Тоді у Мо...

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

X