Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Масштабні пожежі на Луганщині: керівництво ГУ ДСНС підозрюють у недбалості і корупції. ВІДЕО

У Головному управлінні Державної служби з надзвичайних ситуацій у Луганській області пройшли обшуки у справі щодо масштабних пожеж. До відомства навідалися сьогодні слідчі разом із працівниками прокуратури.

Керівництво обласних рятувальників підозрюють у службовій недбалості й корупції.

Про це повідомляє прокуратура області та ДБР.

Правоохоронці підозрюють керівництво ДСНС Луганщини в системному розкраданні палива, що було однією головних причин, яка призвела до масштабних пожеж в області в липні та вересні-жовтні 2020 року.

Майже у кожному структурному підрозділі вказаного управління за вказівки керівництва були придбані спеціальні технічні засоби – прилади для корекції одометрів автомобілів. Саме з їх допомогою систематично проводились маніпуляції з пробігом спецтехніки, за допомогою яких завищували реальний пробіг автомобілів, а паливо розкрадали.

Силовики кажуть, що через це не було сформовано належний резерв паливно-мастильних матеріалів. Як наслідок техніка і рятувальники не змогли вчасно і оперативно виїхати до місць пожеж і розпочати їхню ліквідацію. Дії посадовців ДСНС призвели до загибелі людей, знищення споруд, будинків та лісу.

Під час обшуків правоохоронці вилучили прилади, документацію з обліку та використання паливно-мастильних матеріалів і транспортних засобів, а також щодо організації заходів із ліквідації пожеж. Призначено допити посадових осіб і низку судових експертиз.

Крім того, слідство наразі вивчає обставини організації та діяльності штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, а також координації дій сил, залучених до гасіння пожеж.

Відкрито кримінальне провадження. Розслідують службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки та привласнення чужого майна шляхом зловживання службовим становищем.

Нагадаємо, пожежі у Луганській області спалахнули 30 вересня. Їх приборкували протягом цілого місяця. Внаслідок пожеж в Луганській області загинуло 11 людей. Понад пів тисячі жителів Луганської області визнано потерпілими.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Луганська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот дев’яносто четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафі...

▪️ 27 квітня 00:30 м. Харків удар С-300 по території 3-ї психлікарні. Внаслідок обстрілу пошкоджено вікна, дах та внутрішнє оздоблення п...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Придніпро...

У ніч на 27 квітня 2024 року російські окупанти завдали комбінованого удару по Україні ракетами різних типів. Усього ворог застосував...

За підтримання обвинувачення прокурором Подільської окружної прокуратури м. Києва суд засудив 53 - річного чоловіка до максимального пок...

X