Перейти до основного вмісту

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

У трьох областях України страйкують шахтарі і вимагають зароблену зарплату. ФОТО

На Волині, Львівщині та Донеччині страйкують гірники, вимагаючи погашення заборгованості по заробітній платі. Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

За його словами, в Нововолинську гірники шахти «Бужанська» понад 2 доби просиділи під землею. У тому, що відбувається розбирається поліція, ведеться слідство.

На Львівщині 75 гірників зміни шахти «Лісова» також влаштували підземний протест.

«Безгрошів’я спонукало людей до радикальних дій. Вони відмовились працювати задарма і оголосили про невиїзд з шахти. Єдина вимога - виплата заборгованості із заробітної плати», - повідомив Волинець.

Втім шахтарі почали хворіти і через півтори доби їх вмовили піднятися на поверхню.

Страйкують кілька днів поспіль і на Донеччині. В Українську та Мирнограді Донецької області шахтарі остаточно припинили відмовилися спускатися у шахти.

Тим часом шахта «Степова» на Львівщині втратила право видобувати вугілля, оскільки у підприємства закінчився термін спецдозволу на користування надрами.

Незалежна профспілка гірників України хоче з’ясувати, кому вигідно в розпал опалювального сезону до проблем із виплатою зарплати гірникам додати ще й зупинку роботи шахти.

Також напередодні в урядовому кварталі Києва пройшли протести гірників уранових шахт з вимогами погасити 143 млн грн заборгованості по заробітній платі перед працівниками ДП «Схід ГЗК».

Тим часом «Нафтогаз» ще не перерахував 1,4 млрд грн коштів, які відповідно до вистражданого закону, мають бути спрямовані на виплати зарплатного боргу перед шахтарями. Втім нещодавно, за словами Волинця, в уряді пообіцяли такі кошти спрямувати на вугільну галузь.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Мар’яно Гарсіа Калатаюд – громадянин Іспанії. Майже все життя чоловік прожив на своїй батьківщині, але у 2014 році він переїхав до Украї...

Анатолій Левченко відомий у Маріуполі театральний режисер. Чоловік за останні два роки пережив справжнє пекло і тепер навіть не знає, що...

Село Мощун, Київська область. Саме тут, за 30 кілометрів від столиці, весною 2022-го року був зупинений наступ росіян на Київ. Тоді у Мо...

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

X