Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Вбивство Шеремета: у Нацполіції заявили про отримання аудіозаписів у справі і слідчі дії на території Білорусі. ВІДЕО

Увага, на відео - аудіозаписи із нецензурними висловами

Національна поліція заявляє про отримання нової інформації про можливих замовників вбивства журналіста Павла Шеремета.

За даними пресслужби відомства, у грудні 2020 року слідство отримало за допомогою Служби зовнішньої розвідки України певну інформацію, що становить інтерес в розслідуванні підриву журналіста Павла Шеремета в 2016 році. Документи і аудіозаписи, останні з яких датовані 2012 роком, вже надійшли в розпорядження слідства і становлять інтерес з огляду на встановлення замовників злочину.

Зазначається, що на оприлюднених записах невстановлені особи обговорюють питання вбивства Шеремета.

Зокрема, обговорювався варіант отруєння з використанням токсичних речовин, а також підрив.

"Наразі слідство Нацполіції отримало дозвіл на проведення слідчих дій в одній з європейських країн. Крім того, особу-розпорядника інформації, що передається, запросили для проведення необхідних слідчих дій", - йдеться в повідомленні.

Також стало відомо, що слідчі дії пройдуть на території Білорусі в рамках справи про замовників вбивства журналіста Павла Шеремета.

Про це повідомляє інформагенство «Українські Новини», посилаючись на джерело в правоохоронних органах. З його слів, отримано дозвіл на проведення слідчих дій саме на території Білорусі, проте, які саме – наразі невідомо.

Тим часом видання «Українська правда» з посиланням на записи розмов глави Комітету держбезпеки Білорусі у 2008-2012 роках Вадима Зайцева, які вона отримала від білоруської опозиції «Білоруський народний трибунал» і на бельгійське видання EUobserver повідомляє, що ще у 2012 році секретні служби Білорусі за наказом Лукашенка обговорювали можливість підірвати вибухівкою журналіста Павла Шеремета, що було здійснено 4 роки потому.

На записі звучать слова Зайцева, записані прихованим пристроєм 11 квітня 2012 року під час інструктажу співробітників елітного контртерористичного підрозділу КДБ «Альфа» в офісі Зайцева в Мінську. У тому числі на записі обговорюється спосіб вбивства Павла Шеремета, який у той час жив і працював у Росії. Ставиться завдання його підірвати. І зробити це так, щоб вбивство це стало публічним сигналом.

Нагадаємо,  відомий журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в центрі Києва в результаті вибуху автомобіля. Машина належала співзасновниці видання "Українська правда" Олені Притулі, але її в автомобілі не було.

За даними поліції, спрацював вибуховий пристрій.

Шеремет родом з Мінська, до 1997 року жив і працював у Білорусі, потім - в Росії. Останні п'ять років жив у Києві, співпрацював з "Українською правдою" і "Радио Вести".

Наразі у смерті Шеремета підозрюють 3 осіб - лікаря Юлію Кузьменко, музиканта Андрія Антоненка і військову медсестру Яну Дугар.

Усі затримані заперечують свою причетність до злочину.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинили...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій обла...

Розпочалася сімсот дев’яносто дев’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доб...

За процесуального керівництва Богодухівської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушен...

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення зак...

X