Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

В перший день локдауну в Україні від коронавірусу одужало в півтора рази більше людей, ніж захворіло

В перший день запровадження локдауну кількість нових випадків COVID-19 знизилася до 4 846 за добу. Зокрема, захворіли 168 дітей та 176 медпрацівників, повідомляє МОЗ.

Також за минулу добу в лікарнях опинилися 2 411 людей. Зменшилася і кількість летальних випадків. На жаль, 80 пацієнтів не пережили боротьби із хворобою і померли від ускладнень. При цьому одужало людей у півтора рази більше, ніж захворіло – 7 961.

За весь час пандемії в Україні захворіло – 1 110 015 осіб, одужало – 786 306, летальних випадків – 19 668;

За останню добу найбільша кількість підтверджених випадків зареєстрована у Дніпропетровській (471), Запорізькій (456), Миколаївській (416), Київській (375) та Черкаській (353) областях.

Кількість захворювань в регіонах за добу:

м. Київ – 344 випадки;

Вінницька область – 61 випадок;

Волинська область – 108 випадків;

Дніпропетровська область – 471 випадок;

Донецька область – 189 випадків;

Житомирська область – 179 випадків;

Закарпатська область – 55 випадків;

Запорізька область – 456 випадків;

Івано-Франківська область – 133 випадки;

Київська область – 375 випадків;

Кіровоградська область – 40 випадків;

Луганська область – 149 випадків;

Львівська область – 262 випадки;

Миколаївська область – 416 випадків;

Одеська область – 299 випадків;

Полтавська область – 160 випадків;

Рівненська область – 80 випадків;

Сумська область – 160 випадків;

Тернопільська область – 70 випадків;

Харківська область – 223 випадки;

Херсонська область – 44 випадки;

Хмельницька область – 47 випадків;

Черкаська область – 353 випадки;

Чернівецька область – 147 випадків;

Чернігівська область – 25 випадків.

Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.

Нагадаємо, із 8-го по 24-те січня в Україні посилено карантин.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов прокоментував на брифінгу рішення про заборону продажу в супермаркетах непродовольчих товарів. За його словами, це скорочує кількість покупців і контактів між ними.

"Якщо ми забороняємо реалізацію певних товарів у приміщенні магазину, то люди, яким вони необхідні, замовляють їх через інтернет-магазин і не будуть контактувати з іншими людьми, наражаючи на небезпеку заразитися", - сказав він.

Зі слів Степанова, люди, які хочуть купити дитині іграшку і не мають потреби йти за продуктами харчування, не підуть за іграшкою в супермаркет під час посиленого карантину, а дочекаються його завершення або замовлять товар через інтернет.

"Ні, COVID не поширюється активніше на іграшках, шкарпетках або батарейках, порівняно з кормами для тварин або насінням. Логіка тут зовсім в іншому і вона абсолютно очевидна, вона ґрунтується на законах епідеміології", - додав він.

Степанов зазначив, що сигарети і батарейки можна купити в кіосках, роботу яких не заборонено через те, що вони не здійснюють прийом відвідувачів.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

14-річна Стелла Найденова, 15-річний Богдан Котенко та 17-річний Олексій Хрустальов. Усі вони зникли на початку повномасштабного вторгне...

Валентина Баранова зникла на початку повномасштабного вторгнення на Херсонщині, у Генічеському районі, однак, на жаль, точно невідомо у ...

02 травня о 1:23 до оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС України у м. Києві надійшло повідомлення про пожежу, яка виникла на вул. Г...

Розкажіть дитині, до кого вона може звернутись у разі необхідності. Звісно, в ідальному варіанті це можете бути ви. Саме до вас вона має...

П’ятнадцятирічний Дмитро Батіков, дванадцятирічний Георгій Чупір та сімнадцятирічний Василь Лебеденко. Усі ці хлопці зникли на тимчасово...

X