Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Миколаєві затримано чоловіка, який за годину пограбував жінку та підлітка. ВІДЕО

Спочатку нападник у ліфті багатоповерхівки побив та пограбував багатодітну жінку, а через деякий час на вулиці Озерній - 15-річного хлопця.

Правоохоронці затримали грабіжника за декілька хвилин після звернення  потерпілих до поліції та, за узгодженням з прокуратурою, повідомили про підозру у злочинах. Майно постраждалих вилучено та повернуто власникам. Слідство триває.

На спецлінію 102 надійшло повідомлення від місцевої мешканки, що декілька хвилин тому біля будинку по вул. Озерній в мікрорайоні Намив невідомий чоловік пограбував її 15-річного сина. Зі слів матері, нападник схопив хлопця за одяг та, сильно вдаривши в обличчя, вирвав з його руки телефон.

На місце події негайно прибули слідчо-оперативна група Заводського ВП ГУНП в Миколаївській області та патрульні поліцейські. У присутності батьків правоохоронці опитали неповнолітнього, та, отримавши опис зовнішності нападника і напрямок, в якому він зник, негайно розпочали пошуки, на що поліцейським знадобилось всього декілька хвилин.

Відпрацьовуючи прилеглу територію, патрульні побачили схожого за прикметами громадянина, який, при появі наряду поліції, спробував втекти, але в ту ж мить був оперативно затриманий. 
Ним виявився 37-річний раніше судимий миколаївець. Під час проведення особистого огляду, у кишені його брюк правоохоронці виявили щойно викрадений мобільний телефон підлітка. Поліцейські одягнули на злочинця кайданки та доправили затриманого у відділ поліції.

Але під час з’ясування обставин про вчинення вказаного кримінального правопорушення до поліції надійшло ще одне повідомлення – про пограбування 39-річної місцевої мешканки, що, зі слів останньої, мало місце годину тому.

Постраждала розповіла, грабіжник напав на неї у ліфті будинку по вул. Озерній - схопивши жінку за шию, він декілька раз вдарив її кулаком в обличчя, стягнув з безсилої від побоїв жертви спортивну кофту, в кишені якої знаходились 150 гривень, та втік.

До поліції потерпіла звернулась не одразу, а лише коли оговталась від нападу. Як з’ясувалось, у цей період злочинець встиг вчинити другий аналогічний злочин -  пограбувати неповнолітнього хлопця.

Оскільки наданий заявницею опис грабіжника повністю співпадав із зовнішністю щойно затриманого у мікрорайоні Намив громадянина, правоохоронці припустили, що затриманий може бути причетний і до цього злочину.

Постраждалі жінка та хлопець у супроводі батьків прибули до відділу поліції для дачі показів, а також проведення процедури упізнання, в результаті якої вони підтвердили, що, дійсно, саме цей чоловік нещодавно їх пограбував.

Правоохоронці затримали грабіжника в порядку ст. 208 КПК України та, за погодженням з прокуратурою, повідомили про підозру у злочинах.

Під час обшуку квартири затриманого, виявлено та долучено до матеріалів справи в якості речового доказу кофту потерпілої жінки.

Слідчими Заводського ВП ГУНП в Миколаївській області здійснюється досудове розслідування матеріалів кримінального провадження, розпочатого за ознаками ч. 2 ст. 186 КК України «Грабіж». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років.

Суд задовольнив клопотання слідчого та обрав для підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Слідство триває. Правоохоронці встановлюють причетність грабіжника до вчинення аналогічних злочинів. Майно постраждалих вилучено та повернуто власникам. 

За матеріалами ВК ГУНП у Миколаївській області

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Миколаївська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

"За минулу добу обстрілів м. Харків не зафіксовано. ▪️ Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 15 населених пункті...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Берислав, Білозерку...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій обла...

Розпочалася сімсот дев’яносто третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби ...

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв ві...

X