Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Охоронці Столичного ринку напали на київських журналістів і виштовхали геть. ВІДЕО

Охоронці Столичного ринку, що у Софіївській Борщагівці під Києвом, застосували фізичну силу та перешкоджали знімальній групі інформаційного агентства “Великий Київ”. Про це повідомляється на сайті видання.

Інцидент трапився у суботу, 6 лютого.

Журналіст Максим Юр'єв та оператор, які є штатними працівниками інформаційного агенства, виконували редакційне завдання для підготування матеріалу про ціни на Столичному ринку і як саме можна заощадити киянам.

“Уже через хвилину після початку роботи журналіста охоронці Столичного ринку цілим натовпом без будь-яких пояснень, застосовуючи фізичне насильство, накинулися на знімальну групу “Великого Києва“ та почали перешкоджали законній професійній діяльності журналіста. Вони випхали журналіста та оператора з ринку”, – повідомляє редакція.

Журналісти розповіли, що охоронці вихоплювали телефони в пересічних громадян, які стали свідками конфлікту і були обурені їхньою поведінкою.

За словами знімальної групи, охоронці відмовилися показувати документи, які б засвідчували їхні особи та належність до виконання якихось дій на ринку. На відео нападу видно, що в охоронців були натягнуті капюшони та бафи.

Журналіст викликав поліцію та написав заяву про злочин.

На місці події працювала слідчо-оперативна група Бучанського районного управління поліції. Поліцейські опитали учасників конфлікту, свідків. Слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

В коментарі ІМІ, Максим Юр'єв розповів, що охоронці, які їм перешкоджали, знали, що вони журналісти і яка мета їхнього візиту, натомість зауважили, що ЗМІ мали б отримати дозвіл на зйомку.

Максим Юр'єв розповів, що охоронці, які їм перешкоджали, знали, що вони журналісти.

“ Підійшов натовп десь із 10 осіб в накинутих капюшонах. Нас з оператором розділили декількома кордонами, і поки я спілкувався з їхнім начальником, а оператору закривали камеру, вже несчувся як оператора просто таки виносять до дверей. … Тож виштовхували спершу оператора, а мене заблокували в середині павільйону. Потім я прорвався до нього і нас виштовхали вже обох”, - розповів журналіст.

Також Максим Юр’єв додав, що жодних оголошень про заборону зйомок не було ні на вході в павільйон, ні всередині ринку.

Крім того, журналіст розповів, що коли приїхала поліція, то слідчий наголосив начальнику охорони, що знімальна група вправі знімати без жодних дозволів від керівництва ринку і провів їх в павільйон для продовження зйомок.

Нагадаємо, Рада суттєво збільшила штрафи для посадовців за перешкоджання журналістській діяльності.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Харківської ОВА повідомив "10:51 1 травня м. Харків. Внаслідок обстрілу (https://t.me/synegubov/9281) пошкоджено 14 жит...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинили...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій обла...

Розпочалася сімсот дев’яносто дев’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доб...

За процесуального керівництва Богодухівської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушен...

X