Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Вакцинація від коронавірусу: у Києві перший отримав щеплення завідувач Олександрівської лікарні. ВІДЕО

У Києві стартувала вакцинація.  Розпочали із медичних працівників проти COVID-19 вакциною Oxford/AstraZeneca (Covishield).

Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентина Гінзбург.

Одним із перших вакцинованих став завідувач відділення реанімації та інтенсивної терапії для інфекційних хворих Олександрівської клінічної лікарні Олексій Куценко.

«Я вирішив самостійно, що вакцинація необхідна. Необхідна масова вакцинація населення України для того, щоб збити шквал ковідної інфекції. На жаль, люди упереджено ставляться до вакцинації. Сподіваюся, наш приклад стане позитивним і буде аргументом для тих, хто сумнівається», – зазначив він.

Вакцинований додав, що почувається добре і має довіру до вакцини індійського аналогу вакцини Oxford/AstraZeneca під маркою Covishield. Другою провакцинували лікарку-інфекціоністку інфекційного відділення номер 2 Олександрівської клінічної лікарні Марту Добрянську.

З відділення реанімації та інтенсивної терапії, яким завідує Олексій Куценко, на вакцинацію погодилися всього двоє людей: він та ще одна медична сестра. Усього там працюють 24 медики. Щеплення є добровільним.

Станом на 11:30 було провакциновано 30 медиків лікарні, усі почуваються добре. Вакцинують медиків представники мобільних бригад з імунізації.

За словами Гінзбург, напередодні до Києва  надійшло 42 600 доз вакцини Oxford/AstraZeneca (Covishield).

«Ми розпочали вакцинування з медиків мобільних бригад з імунізації та Олександрівської лікарні, на базі якої минулого року було проліковано близько 7 тисяч пацієнтів із підтвердженим діагнозом COVID-19», – зазначила чиновниця.

У столиці було сформовано 15 мобільних бригад з імунізації, які пройшли спеціальне навчання. Підготовлено 120 тимчасових пунктів вакцинації в закладах охорони здоров’я та інтернатах та ще  120 додаткових стаціонарних пунктів вакцинації на базі ЦПМСД міста.

Передусім вакцинуватимуть медпрацівників, їхні списки вже затвердили. Наразі готують списки літніх людей.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Ми розшукуємо чотирнадцятирічну Вікторію Пушкар. Двчинка мешкала на лівобережжі Херсонщині у селищі Абрикосівка, яке залишається в окупа...

Ми розшукуємо Андрія Панаріна. Хлопець зник у лютому 2023 року і за весь цей час про нього не було жодної звістки. Андрій жив на лівобер...

О 18:51 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що у пров. Козацький в с. Говтвянчик Полтавського району у колодязь без ...

Вчора ввечері у Миколаєві стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повт...

О 16:31 до Служби порятунку "101" надійшло повідомлення про пожежу в с. Мавковичі на вул. Лугова, Львівського району. Пожежа виникла в о...

X