Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Екснардепу Семенченку та «позаштатному агенту НАБУ» Шевченку повідомили про підозру

Народного депутата 8-го скликання Семена Семенченка підозрюють у створення приватної армії.

СБУ оголосила підозру екснардепу у створенні незаконного воєнізованого збройного формування. Серед ймовірних організаторів так званої "приватної військової компанії" також називають Євгена Шевченка, відомого широкому загалу, як "позаштатний агент НАБУ".

За даними правоохоронців, приватна військова компанія, про яку йдеться, діяла під прикриттям охоронних фірм і громадських організацій. Її членами були понад 150 людей.

Зазначається, що діяльність компанії була спрямована на підготовку до вчинення тяжких злочинів, в т.ч. проти основ національної безпеки.

Підготовка членів «ПВК» відбувалась на спеціально облаштованій тренувальній базі в Київській області – там проходили бойові вишколи, тренування поводження зі зброєю, навики військових бойових дій. Також частина членів військової компанії навчалася у центрах підготовки за кордоном.

За інформацією СБУ, матеріали справи свідчать, що контроль та координацію діяльності злочинної організації здійснювали 15 громадян України, які, зокрема, вербували її потенційних учасників, надаючи перевагу колишнім військовим і правоохоронцям з досвідом участі у бойових діях.

Окремо слідчими отримано дані про участь фігурантів справи в укладанні контрактів між «ПВК» та представниками різноманітних організацій країн Близького Сходу. Також зафіксовано пропозиції організувати поставки зброї до цих країн.

За версією слідства, Семенченко та Шевченко є «можливими організаторами та учасниками схеми із ввезення поза митницею військових запчастин і товарів подвійного призначення з Російської Федерації, які згодом продавали державним підприємствам оборонної сфери за завищеними цінами.

Уточнюється, що співробітники СБУ провели близько 80 обшуків за адресами офісного приміщення, місць проживання, тимчасового перебування та тренування фігурантів справи у столиці, Київській і Донецькій областях.

Зокрема, правоохоронці вилучили велику кількість зброї та боєприпасів, серед них: реактивні протитанкові гранати, гранатомети; кулемети, гвинтівки; пістолети, автомати Калашнікова, рушниці тощо.

Під час обшуків було вилучено фінансову документацію та чорнові записи щодо організаційної структури збройного формування, особові справи учасників.

Обом фігурантам повідомили про підозри, але поки що не затримували. Вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️01:17 м. Харків. Окупанти завдали ударів «шахедами». Вна...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем опинилися Херсон, Анто...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій обла...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: "▪️Цієї ночі в Павлоградському районі оборонці збили 5 ...

Розпочалася вісімсот перша доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби відбулося...

X