Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Трьом представникам "Українського вибору" Медведчука повідомили про підозру у державній зраді

Правоохоронці повідомили підозру 3-м представникам громадської організації "Український вибір", яку пов’язують із Віктором Медведчуком.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Слідчі встановили, що троє керівників брали участь в організації  та проведенні незаконного "референдуму" на тимчасово окупованій території півострова Крим. Їм інкримінується державна зрада і посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

За даними слідства, представники Всеукраїнського громадського руху "Український вибір-Право народу", який до 2016 року називався "Український вибір", сприяли окупації Кримського півострова.

Двоє підозрюваних, будучи керівниками ініціативних груп громадського руху, входили до складу незаконного збройного формування "Самооборона Севастополя".

Один з підозрюваних очолював територіальний підрозділ НЗФ, інший був керівником окремого підрозділу "самооборони" - "Слов'янський щит".

Вони виконували протиправні накази "ватажків" формування, а також брали активну участь в організації та проведенні незаконного "референдуму" на території Криму.

У тому числі як спостерігачі на дільницях у складі незаконних виборчих комісій, а також підозрювані забезпечували охорону дільниць і безперешкодне проведення "референдуму" в місті Севастополь.

Один з керівників відокремленого підрозділу громадського руху "Український вибір", який також діяв в Севастополі, за даними правоохоронців, брав участь у проведенні мітингів на підтримку окупації півострова Російською Федерацією і проведення незаконного "референдуму".

Під час публічних виступів на мітингах підозрюваний висловлював заклики до зміни меж території та державного кордону України, а також до розширення території РФ за рахунок тимчасово окупованих територій України.

Це підтверджується висновком судово-лінгвістичної семантико-текстуальної експертизи Українського науково-дослідного інституту спеціальної техніки та судових експертиз.

Крім того, підозрювані були нагороджені представниками держави-окупанта медалями "За повернення Криму".

Нагадаємо, СБУ розслідує кримінальне провадження про можливе сприяння представників ГО "Український вибір" проведенню незаконного референдуму і виборів в Криму в 2014 році, що призвело до анексії півострова.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️01:17 м. Харків. Окупанти завдали ударів «шахедами». Вна...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем опинилися Херсон, Анто...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій обла...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: "▪️Цієї ночі в Павлоградському районі оборонці збили 5 ...

Розпочалася вісімсот перша доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби відбулося...

X