Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Справа Приватбанку: ексголову правління Дубілета оголосили у розшук

НАБУ оголосило у розшук колишнього голову правління «Приватбанку» Олександра Дубілета. Його підозрюють у причетності до розтрати 8 млрд грн банку перед його націоналізацією наприкінці 2016 року.

"Детектив виніс постанову про оголошення Олександра Дубілета у розшук", - повідомив в.о. керівника САП Максим Грищук "Укрінформу"

Наразі Дубілет-старший перебуває за межами України. Його оголошено в розшук, оскільки переховується від слідства і жодного разу не з'явився на допит у справі «ПриватБанку». Він є батьком співзасновника Монобанку і колишнього міністра Кабінету Міністрів Дмитра Дубілета.

15 березня НАБУ оголосило 3 підозри колишнім посадовцям Приватбанку - Дубілету, його заступнику та керівнику міжбанківських операцій. Їх підозрюють у розтраті 8 мільярдів гривень.

Також Дубілету та ще двом колишнім високопосадовцям цього банку повідомили про підозри у розтраті чужого майна на суму 136 млн грн.

За версією слідства, Дубілет в останній день перед визнанням банку неплатоспроможним у грудні 2016 року спрямував до банківської установи, розташованої в одній з країн ЄС, листи з проханням погасити заборгованість двох великих агрокомпаній за раніше виданими акредитивами за рахунок коштів «Приватбанку», які зберігалися на кореспондентському рахунку у цьому банку.

У НАБУ вважають, що посадовці Приватбанку підробили банківські документи, внесли несанкціоновані зміни у баланс банку, у раніше створені електронні документи в електронній системі банку, аби потім приховати цей злочин.

«Приватбанк» був націоналізований у грудні 2016 року. Держава докапіталізувала його на 155 млрд грн. Портфель неробочих кредитів Приватбанку, який пов'язують з попередніми власниками, на 31 грудня 2018 року оцінювався у майже 213 млрд грн.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот дев’яносто дев’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафік...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: Окупанти вдарили по цивільній інфраструктурі у Дергачах Хар...

Про це голова Харківської ОВА повідомив "10:51 1 травня м. Харків. Внаслідок обстрілу (https://t.me/synegubov/9281) пошкоджено 14 жит...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинили...

На оперативну лінію «102» надійшло повідомлення від 16-річного жителя міста Новояворівськ про те, що неподалік села Новий Яр на нього на...

X