Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Кличко допускає, що у Києві посилять карантин через ситуацію із коронавірусом

Якщо ситуація з COVID-19 у Києві не покращиться, влада буде змушена запровадити жорсткіші карантинні обмеження. Йдеться насамперед про роботу шкіл, садочків та громадського транспорту.

Про це повідомив мер Віталій Кличко сьогодні на брифінгу.

"Якщо ситуація не покращиться, міська влада буде змушена запровадити більш суворі обмеження. Йдеться про роботу садочків та шкіл, громадського транспорту. Бо ми говоримо про життя людей! Я хочу, щоб це зрозуміли всі ті, хто без нагальної потреби катається містом, ходить без маски. Ті, хто ігнорує правила. А потім у нас стоять черги зі швидких під лікарнями і помирають до 40 хворих щодоби! Як іще пояснити, щоб люди зрозуміли, що їх намагаються вберегти?!" – наголосив Кличко.

За його словами, вже зараз у Києві у Шевченківському районі повністю закрито на карантин одну школу. У інших школах учні 5-11 класів навчаються дистанційно. Навчальні заклади сьогодні відвідують учні 1-4 класів.

Кличко зазначив, що через випадки коронавірусу на дистанційному навчанні сьогодні знаходяться 163 молодші класи в 82 школах, загалом хворих на коронавірус школярів у Києві - 482, також хворіють понад 580 педагогів. У столиці тимчасово закрито 271 групу в 170 дитячих садках, наповненість дитсадків становить майже 46%.

При цьому у столиці коронавірус за минулу добу виявили у 1100 людей. На жаль, померли 35 хворих. Київ у лідерах за кількістю нових хворих по Україні.

«Ситуація із захворюваністю в Києві, як і загалом в Україні, залишається складною. Кількість хворих на коронавірус і госпіталізованих не зменшується», – сказав мер.

До лікарень столиці минулої доби госпіталізували 156 хворих на коронавірус. А також 636 пацієнтів із підозрою на COVID-19 та пневмоніями. Тобто, загалом в стаціонари медзакладів за добу потрапили 792 людини. Одужали минулої доби в Києві 26 людей.

«Як бачимо, не зменшується кількість госпіталізованих пацієнтів. І тих, які перебувають у важкому стані. Загалом у стаціонарах медзакладів столиці сьогодні лікуються 4464 хворих на коронавірус. Із них 34 дитини. 2946 пацієнтів – у важкому стані. Кисневу підтримку отримують 3526 людей. Під апаратами ШВЛ – 57 хворих. Заповненість ліжок в комунальних медзакладах сьогодні – майже 80 відсотків», – повідомив Віталій Кличко.

За словами мера, цього тижня столиця почала відводити ще 236 ліжок. Загалом в столиці є 6 169 ліжок в 30 медустановах для лікування хворих на коронавірус.

"Зокрема, днями, нарешті, розпочали приймати й в трьох лікарнях "Укрзалізниці". Щоправда, не в тій кількості, в якій обіцяли. Ці лікарні, нагадаю, МОЗ визначив, ще в жовтні минулого року", — сказав мер Києва.

Водночас у відомчих лікарнях МОЗ та Національної академії медичних наук, — де є і ліжка і медперсонал, — попри неодноразові звернення досі не приймають хворих на COVID-19 киян.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

14-річна Стелла Найденова, 15-річний Богдан Котенко та 17-річний Олексій Хрустальов. Усі вони зникли на початку повномасштабного вторгне...

Валентина Баранова зникла на початку повномасштабного вторгнення на Херсонщині, у Генічеському районі, однак, на жаль, точно невідомо у ...

02 травня о 1:23 до оперативно-координаційного центру ГУ ДСНС України у м. Києві надійшло повідомлення про пожежу, яка виникла на вул. Г...

Розкажіть дитині, до кого вона може звернутись у разі необхідності. Звісно, в ідальному варіанті це можете бути ви. Саме до вас вона має...

П’ятнадцятирічний Дмитро Батіков, дванадцятирічний Георгій Чупір та сімнадцятирічний Василь Лебеденко. Усі ці хлопці зникли на тимчасово...

X