Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Стерненка виправдали у "справі 300 гривень". ВІДЕО

Одеського активіста Сергія Стерненка, колишнього лідера одеського «Правого сектора» частково виправдали у справі про викрадення Сергія Щербича.

Таке рішення прийняв Одеський апеляційний суд, який сьогодні розглядає вирок у справі громадського активіста Сергія Стерненка та Руслана Демчука. Цьому передували кілька тижнів розгляду справи в апеляційній інстанції.

Про це сам активіст повідомив у своєму Facebook.

За словами Стерненка, його виправдали у так званій "справі 300 грн", за ст. 187 ККУ. Раніше cуд першої інстанції засудив активіста до 7 років за ґратами за розбій задля заволодіння 300 гривень.

«Радіти ще рано. 187 стаття відпала, це добре. Але чекаємо що скажуть по ст. 146 та 263, по якій загрожує до 7 років позбавлення волі», - написав Стерненко та оприлюднив відео засідання із зали суду.

З його слів, суд визнав, що потерпілий Щербич змінював показання в судах 1 та 2 інстанцій щодо місця, часу та обставин злочину. Захист Стерненка вважає, що зібраних доказів було мало, тому й подали апеляцію. Показання Сергія Щербича адвокати назвали неправдивими.

Адвокат Стерненка в апеляційній скарзі зазначила, що Щербича лякали стартовим пістолетом, тобто без загрози життю. Також адвокати Стерненка заперечують, що потерпілого пограбували, оскільки при ньому був телефон «Нокіа» вартістю понад 3 тис грн, але його не забрали.

До слова, на минулому засіданні суд заслухав позиції обвинувачення та захисту. Зокрема, адвокати просили суд виправдати їхніх підзахисних, заявляючи про фальсифікацію фактів, які були предметами дослідження, та недоведення слідством їхньої провини.

Згодом Стерненко повідомив, що статтю 146 статтю йому і Демчуку таки залишають, хоча строки давності по притягненню за нею минули.

«Обвинувачення ґрунтується на показаннях «потерпілого», які цим же судом були визнані суперечливими», - зазначив активіст.

Нагадаємо, Приморський районний суд Одеси засудив до 7-ми років і 3-ох місяців позбавлення волі активіста Сергія Стерненка у справі за звинуваченням у викраденні колишнього депутата Сергія Щербича.

Стерненко повинен був знаходитися під вартою до моменту того, як його покарання набуде чинності. Однак Одеський апеляційний суд звільнив активіста Сергія Стерненка з-під варти під цілодобовий домашній арешт.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Одеська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот дев’яносто четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафі...

▪️ 27 квітня 00:30 м. Харків удар С-300 по території 3-ї психлікарні. Внаслідок обстрілу пошкоджено вікна, дах та внутрішнє оздоблення п...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: Минулої доби противник обстрілював Антонівку, Придніпро...

У ніч на 27 квітня 2024 року російські окупанти завдали комбінованого удару по Україні ракетами різних типів. Усього ворог застосував...

За підтримання обвинувачення прокурором Подільської окружної прокуратури м. Києва суд засудив 53 - річного чоловіка до максимального пок...

X