Перейти до основного вмісту

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Покинуті на кладовищі пацієнти психлікарні: Денісова закликати провести об’єктивне розслідування

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова закликала Нацполіцію провести об’єктивне та неупереджене розслідування випадку, коли троє пацієнтів психлікарні, та ще й з інвалідністю, опинилися на кладовищі.  

Про це вона написала на своїй сторінці у «Фейсбук».

«Звертаюся до Голови Національної поліції України з вимогою об’єктивного та неупередженого розслідування цього випадку та притягнення до відповідальності всіх винних у порушенні прав згаданих громадян», - написала вона.

Нагадаємо, трьох чоловіків із інвалідністю минулого тижня випадково знайшли небайдужі на кладовищі в Одесі. В одного - травма голови, в іншого немає обох ніг, третій - пересувається поповзом. Вони стверджували, що їх вивезли з Одеського обласного медичного центру психічного здоров’я.

За словами Денісової, у медзакладі представнику омбудсмена підтвердили, що знайдені чоловіки - їхні пацієнти, яких виписали напередодні за власним бажанням і за письмовою заявою. Та пояснили, що вказані особи перебували у задовільному психічному стані на момент огляду, до них не застосовували примусову госпіталізацію.

Крім того, всі троє не були визнані судом недієздатними. Хворі мали можливість самовільно залишати медцентр та повертатися туди за бажанням. Проте, як люди з інвалідністю могли подолати відстань у 7 км, в медустанові не пояснили.

За цим фактом одеською поліцією розпочато досудове розслідування за свідоме залишення людей напризволяще.  

Денісова також звернулася до Міністра соціальної політики, Міністра охорони здоров’я та голови Одеської обласної державної адміністрації  щодо координації зусиль у відновленні прав цих громадян.

Наразі відомо, що всіх трьох тимчасово помістили до Одеського міського центру інтеграції осіб без певного місця проживання.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Мар’яно Гарсіа Калатаюд – громадянин Іспанії. Майже все життя чоловік прожив на своїй батьківщині, але у 2014 році він переїхав до Украї...

Анатолій Левченко відомий у Маріуполі театральний режисер. Чоловік за останні два роки пережив справжнє пекло і тепер навіть не знає, що...

Село Мощун, Київська область. Саме тут, за 30 кілометрів від столиці, весною 2022-го року був зупинений наступ росіян на Київ. Тоді у Мо...

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

X