Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

СБУ затримала російських інформаторів у Києві, Харкові та Полтаві. ВІДЕО

СБУ затримала російських інформаторів у Києві, Харкові та Полтаві і викрила шахраїв, які крали кошти з волонтерських рахунків

Служба безпеки продовжує системно працювати на перемогу України: виявляти диверсійні групи, коригувальників вогню та російських пропагандистів. Протягом доби 17 березня, зокрема, спецслужба серед іншого реалізувала такі операції.

 У Луганській області:

На тимчасово окупованій території Луганщини військові РФ під приводом «мобілізації» хапають чоловіків на вулицях і відправляють на війну проти України. Цей військовий «контингент» масово гине у боях із ЗСУ або здається у полон.

Зокрема, двох мешканців тимчасово окупованої Голубівки (колишній Кіровськ) українські військові захопили у полон у боях неподалік від Сєвєродонецька.

Їх «мобілізували» дорогою з роботи додому за день до вторгнення РФ в Україну. «Навчання» тривало 4 дні. Потім – 50-кілометровий піший марш до Трьохізбенки, під час якого від хвороб померли дві сотні «мобілізованих». У першому ж бою це «військо ЛНР» було розбито. Вижили ті, хто кинув зброю і здався у полон.

Наразі вони надають свідчення слідчим СБУ.

 У Дніпропетровській області:

СБУ викрила злочинців, які виманювали гроші, зібрані волонтерськими організаціями для ЗСУ.

Четверо мешканців Кам’янського шукали у соцмережах рахунки для збору грошей на потреби військових. Вони зверталися до власників цих рахунків, представляючись операторами одного з відомих банків. І пропонували прискорити переведення траншів від іноземців.

Потім через шахрайську схему вони переводили гроші з волонтерських рахунків на карти фіктивних осіб, виводили їх у готівку і забирали собі.

Наразі триває процедура повернення викрадених коштів, а злочинці неодмінно постануть перед судом.

 У Києві, Полтаві та Харкові:

СБУ схопила уродженця Брянської області РФ, який на початку березня отримав завдання від ворога. Зрадника цікавило точне розташування бойових розрахунків та військової техніки ЗСУ на території Харкова, а також результати обстрілів житлових кварталів та об‘єктів інфраструктури.

Киянин через спеціально створений ним Telegram-канал надсилав ворогу дані по столиці: розташування військових частин, дислокацію підрозділів ЗСУ та військової техніки.

У Полтаві затримано ще одного пособника окупантів, якого завербував представник ФСБ для збору відомостей про місця дислокації та діяльності працівників Держприкордонслужби на пункті пропуску «Мілове» Луганської області.

 В Одесі та Запоріжжі:

Спецслужба викрила ворожу агітаторку в Одесі, яка через свої «дописи» у соцмережі дискредитувала ЗСУ, схвалювала політику РФ, пропагувала війну проти України і поширювала фейки.

У Запоріжжі СБУ схопила двох пропагандистів, які поширювали через інтернет сепаратистські заклики та ідеї «руZZкого міра».

Всі вони затримані і відповідатимуть за законом! Слава Україні!

За матеріалами СБУ

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

На цей час окупанти здійснили вже 79 атак на позиції наших підрозділів. Найбільше боєзіткнень сьогодні відбулося на Покровському напрямк...

Ворог продовжує активні наступальні дії на більшості напрямків. Поточної доби окупанти здійснили вже 53 спроби просунутись уперед. Найбі...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️ Окупанти завдали близько 10 ударів по Харкову! За попер...

Вісімсот двадцята доба широкомасштабного збройного вторгнення російської федерації на територію України. Ворог продовжує активні наст...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️ 14:02 м. Харків. Внаслідок обстрілу КАБ по Шевченківськ...

X