Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На звільнених територіях на Харківщині зруйновано до 90% споруд, - О. Синєгубов

За добу російські військові 5 разів обстріляли житлові райони Харкова, в результаті поранено 5 мирних жителів повідомив голова ОВА Олег Синєгубов. Про це пише Інтерфакс-Україна.

"Знову постраждали житлові райони: приватний сектор у центрі міста, Шевченківський та Київський райони, Північна Салтівка. Постраждали 5 мирних мешканців", - сказав Синєгубов у телеефірі.

Він зазначив, що кількість ворожих обстрілів обласного центру скоротилася завдяки ЗСУ, проте перебувати на вулиці все ще небезпечно: противник обстрілює Харків із РСЗВ, а Північну Салтівку та 602-й мікрорайон – з артилерії.

В області окупанти обстрілювали Золочів, Чугуїв та Дергачі. Ізюмський напрямок залишається найбільш спекотним.

Синєгубов зазначив, що ЗСУ утримують свої позиції в Харківській області, за деякими напрямками просуваються та мають значні успіхи.

"Ми звільняємо наші території та працюємо над відновленням функціонування органів державної влади. Проте маємо ще провести велику роботу з розмінування", - сказав Синєгубов.

За його словами, на звільнених від російських окупантів територіях області зруйновано велику частину (до 90%) приватних будинків, школи, дитячі садки, немає світла і газу, а через бої і обстріли, що тривають, там небезпечно перебувати.

"Більшість будинків, це 90%, - зруйновані. Ми зараз працюємо над відновленням електропостачання, газопостачання, але там все ще занадто небезпечно... Там небезпечно не тільки жити, там небезпечно просто перебувати, оскільки тривають постійні бої, постійні обстріли і ми вживаємо всіх заходів, щоб евакуювати місцеве населення", - сказав Синєгубов.

Він наголосив, що евакуація проводиться "за фактом", без завчасного оголошення, щоб уникнути ворожого обстрілу евакуаційних колон.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Харківська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

За процесуального керівництва Олешківської окружної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом п...

Протягом вчорашнього дня росіяни здійснили 36 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 183 ви...

Триває вісімсот п’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксовано 121 ...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: Кількість постраждалих людей внаслідок обстрілу Харкова зро...

За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фак...

X