Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Дніпропетровщині поліція ліквідувала банду торговців марихуаною та амфетаміном. ВІДЕО

До злочинної групи входило  п’ятеро осіб – дві жінки та троє чоловіків, мешканці Покровська Дніпропетровської області. Фігуранти налагодили збут наркотиків і психотропів, які розповсюджували через закладки та «з рук у руки». Такий бізнес приносив їм до 300 тисяч гривень у місяць. Чотирьом членам угруповання вже повідомлено про підозру, а на їхнє нерухоме майно та банківські рахунки накладено арешт.

Викрили членів наркоугруповання оперативники управління боротьби  з наркозлочинністю у Дніпропетровській області ДБН Нацполіції спільно зі слідчими та оперативними службами поліції Дніпропетровщини та за процесуального керівництва Нікопольської окружної прокуратури.

Встановлено, що незаконний «бізнес» організувала 37-річна жителька Покровська. Вона злучила до незаконної діяльності свого 28-річного співмешканця та ще трьох місцевих жителів віком від 29-ти до 41-го року. 

«Спеціалізувалися» зловмисники на збуті метамфетаміну та канабісу. За постачання гуртових партій наркотиків і психотропів на територію області відповідала лідерка угруповання. «Товар» вона передавала іншим фігурантам, які його фасували і розповсюджували шляхом закладок та під час особистих зустрічей із клієнтами. Оплата замовлень відбувалася як готівковим розрахунком, так і через банківські перекази. Щомісяця зловмисники отримували понад 300 тисяч гривень прибутку.  

Вчора, 26 липня, поліцейські за силової підтримки працівників полку поліції особливого призначення затримали двох членів угруповання під час збуту чергової партії заборонених речовин. Під час десяти одночасних санкціонованих обшуків за місцями мешкання фігурантів, в їх автомобілях та гаражах поліцейські вилучили канабіс та метамфетамін, гроші, банківські картки та мобільні телефони. Також вилучено автомобіль, який організаторка використовувала у злочинній діяльності та накладено арешт на всі банківські рахунки і шість квартир, що перебувають у власності фігурантів.

Чотирьом членам угруповання слідчі вже повідомили про підозру.  Одному з них суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави - 500 тисяч гривень, двох - затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. 

Питання щодо повідомлення підозри п’ятому учаснику угруповання буде вирішуватися після надходження результатів експертного дослідження. 

Відповідно до санкцій інкримінованої статті, фігурантам загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

За матеріалами поліції

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій облас...

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: Минулого вечора ворог тричі обстріляв Нікополь. Застосу...

Розпочалася сімсот дев’яносто восьма доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби...

За процесуального керівництва Київської та Новобаварської окружних прокуратур м. Харкова розпочато досудові розслідування за фактами пор...

Протягом дня росіяни здійснили 58 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 286 вибухів. Обстр...

X