Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Поточна оперативна обстановка на півдні України: підсумок 12.10.2022, - ОК «Південь». ВІДЕО

Обстановка в операційній зоні на південнобузькому напрямку суттєвих змін не зазнала: лишається стабільно складною, але контрольованою.

Противник веде оборонні дії та намагається утримати зайняті рубежі.

По позиціях наших військ, прилеглих до лінії фронту громадах та тилових районах ворог нищівно гатить з усього наявного озброєння, використовує авіацію та дрони-камікадзе, дрони-розвідники.

Вдень противник силами до взводу проводив штурмові дії в напрямку Костромки, і Сухого Ставку. Зазнавши втрат, відступив.

Понад вечір противник силами до мотострілецького взводу проводив наступальні дії на наші позиції. За підтримкою мінометної батареї, противнику нанесено уражень, в результаті чого він відійшов на раніше зайняті позиції.

З метою уточнення положення наших військ та корегування вогню артилерії за сталою практикою відмічається активність ворожих безпілотників.

Ворожа авіація атакувала Миколаївську область, реактивні снаряди від «Смерчу», в тому числі і споряджені забороненими касетами, ворог використовує по цивільних об’єктах і відкритих площах. Без наших втрат.

4 рази ворог атакував з повітря наші підрозділи та мирних жителів вздовж лінії фронту, продовжуючи техногенний і психологічний терор.

Нашою авіацією відпрацьовано 14 ударів по розгортанням систем ворожої протиповітряної оборони та по районах зосередження озброєння, техніка і живої сили ворога.

Ракетно-артилерійськими підрозділами виконано понад 190 вогневих завдань.

За підтвердженими даними відомо, що ворог втратив 36 рашистів, танк, 2 паливозаправники, 2 одиниці авто-броне техніки, 3 артсистеми крупного калібру, 4 гелікоптери і 5 складів з боєприпасами. Остаточні втрати дорозвідуються.

Атаки дронами-камікадзе продовжуються по всій Україні. В нашій зоні відповідальності 4 таких безпілотники збито над Вінниччиною, ще 1 – над Черкащиною.

Корабельне угруповання ворожого флоту з 12 бойових кораблів маневрує в тому самому районі. Напоготові до застосування 3 великих десантних кораблі, 2 надводних ракетоносії з 16-ма «Калібрами».

Загрози ракетних ударів, атак дронами-камікадзе та ракетно-артилерійських обстрілів по районах, що в зоні досягання відповідної ворожої зброї, залишаються актуальними.

Оперативне командування "Південь"

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Протягом дня 17 травня 2024 року російські окупанти атакували Одещину трьома балістичними ракетами (імовірно "Іскандер-М") та трьома кер...

Українські підрозділи продовжують рішуче протидіяти спробам російських окупантів прорвати нашу оборону – найбільше боїв точилося на Крам...

Найбільш активно ворог на цей час діє на Покровському та Курахівському напрямках. На Лиманському, Торецькому, Гуляйпільському та Оріхівс...

Слава Україні! Розпочалася вісімсот чотирнадцята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Сили обор...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "00:50 м.Харків. Влучання БПЛА по відкритій території. Пошк...

X