Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

У Бериславському районі Херсонщини ворог замінував практично всі об’єкти інфраструктури,

У деокупованому Бериславському районі Херсонської області ворог замінував практично всі об’єкти критичної інфраструктури, лісосмуги, житлові будинки і медичні заклади.

Про це повідомив начальник Бериславської районної військової адміністрації Володимир Літвінов, інформує УНІАН.

На сьогодні у всіх 11 територіальних громадах, що входять до складу Бериславського району, вже майорить український прапор.

"У нещодавно звільнених населених пунктах, в тому числі в самому місті Бериславі, тривають стабілізаційні заходи. Кількість населення, що знаходиться на сьогоднішній день на території району, становить близько 35 тис., до моменту повномасштабного вторгнення РФ вона складала 96 тис. осіб", - розповів Літвінов.

Водночас, додав він, окупанти продовжують обстріли деокупованого Бериславського району, тому вкрай важко провести розмінування території та об’єктів критичної інфраструктури.

"Ворог при відході замінував практично все - це об’єкти критичної інфраструктури, житлові будинки, медичні заклади та заклади освіти, лісосмуги. У місті Берислав російські війська підірвали високовольтні лінії електропередач, зруйновано близько півтора кілометра опор та ліній. Тому місто залишається без електроспоживання, також відсутнє газо- та водопостачання. Крім того, в місті Берислав 11 водонапірних свердловин, є інформація, що деякі з них заміновані", - зазначив Літвінов.

За його словами, гуманітарна допомога мешканцям деокупованого району буде доставлена одразу, як тільки це дозволить ситуація з розмінуванням.

"Людям потрібні продукти харчування, засоби гігієни, медикаменти, пігулки для знезараження питної води. Наразі все заміновано, тому військові займаються в першу чергу розмінуванням критичної інфраструктури. Як тільки безпекова ситуація дозволить, ми все туди направимо", - сказав він.

Літвінов зазначив, що попри складну безпекову ситуацію та наполегливу рекомендацію евакуюватися, більшість мешканців деокупованої території Бериславського району не хочуть полишати своїх домівок.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Херсонська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

"За минулу добу обстрілів м. Харків не зафіксовано. ▪️ Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали близько 15 населених пункті...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Берислав, Білозерку...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 326 разів ударили по Запорізькій обла...

Розпочалася сімсот дев’яносто третя доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби ...

За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв ві...

X