Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Прокуратура розслідує факт привласнення коштів при закупівлі карет швидкої допомоги. ФОТО

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами зловживання службовим становищем та заволодіння коштами.

За даними слідства, упродовж 2021 року між державним підприємством та переможцем публічних закупівель, у тому числі і за спрощеною процедурою, були укладені договори загальною сумою 1,3 млрд грн. Відповідно до них підрядник повинен був поставити 815 автомобілів швидкої допомоги у чітко визначені терміни – 15 та 28 грудня 2021 року.

За основними договорами замовник одразу здійснив на рахунки підрядника 100% передоплату. У договорах чітко зазначалося про відповідальність у разі порушення строків поставки – накладення штрафних санкцій та пені.

Уклавши неодноразово відповідні додаткові угоди, замовник офіційно пролонговував поставки. Таким чином постачальнику вдавалося уникнути будь-яких санкцій, а замовнику їх не застосовувати.

Станом на січень 2023 року виконані поставки в повному обсязі лише по чотирьох угодах – це 97 авто на суму 211,7 млн грн, по семи – пролонговані до квітня 2023 року, ще сім договорів розірвані.

В рамках кримінального провадження для отримання матеріалів та речей, що можуть мати значення для слідства, правоохоронці провели санкціоновані обшуки за місцем мешкання керівника та власника товариства-постачальника та в офісних приміщеннях, у тому числі замовника.

Слідчі та процесуальні дії здійснювалися прокурорами спільно зі слідчими Головного управління Нацполіції у м. Києві разом з оперативними співробітниками Департаменту стратегічних розслідувань НП України.

Заходи з документування проводяться за сприяння Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаних від корупційних та інших злочинів.

За матеріалами Офісу Генерального прокурора України

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️ За добу ударів по м. Харків не зафіксовано. ▪️ Артил...

Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинилися Кізомис, Станіслав, Велетенське, Садове, Придніпровське, Інженерне, Берислав, К...

Розпочалася вісімсота доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби відбулося 134 ...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій обла...

За процесуального керівництва Купʼянської та Чугуївської окружних прокуратур Харківської області розпочато досудові розслідування за фак...

X