Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Привласнювали акаунти та викрадали кошти користувачів Telegram - викрито групу шахраїв. ФОТО

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури міста Києва викрито організовану злочинну групу, яка займалась заволодінням грошових коштів громадян України шляхом обману.

Їм інкриміновано шахрайство, несанкціоноване втручання в роботу інформаційних систем, створення з метою протиправного використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів.

За даними слідства, учасники групи створили ряд тематичних Telegram-каналів, пов’язаних з інвестиційними проектами з торгівлі фінансами та криптовалютою.

Для збільшення обсягів аудиторії цих Telegram-каналів вони налагодили їх рекламування через спам-розсилку.

За допомогою заздалегідь створених ними фішингових-ботів під виглядом офіційних чат-ботів компанії ДТЕК, вони викрадали акаунти реальних користувачів месенджеру Тelegram. 

За попередніми даними, члени групи здійснили несанкціоноване втручання в понад 15 тисяч акаунтів, а від шахрайства під виглядом інвестування грошей – постраждали близько 3 тисяч людей.

Наразі правоохоронці встановлюють потерпілих та суму завданих збитків. Роботу фішингових ботів заблоковано.

Організатором злочинної групи був мешканець міста Одеса. Його затримано у порядку ст. 208 КПК України. Йому та ще двом учасникам схеми повідомлено про підозру, вирішується питання про обрання запобіжних заходів.

Правоохоронці встановлюють всіх учасників злочинної схеми, а також вживають заходи щодо арешту коштів на їх банківських рахунках, які здобуті внаслідок протиправної діяльності.

У ході проведення санкціонованих обшуків правоохоронцями вилучено комп’ютерну техніку та серверне обладнання, яке використовували у протиправній діяльності. Наразі призначено ряд комп’ютерно-технічних експертиз.

За матеріалами Київської міської прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Харківської ОВА повідомив "10:51 1 травня м. Харків. Внаслідок обстрілу (https://t.me/synegubov/9281) пошкоджено 14 жит...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинили...

Про це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій обла...

Розпочалася сімсот дев’яносто дев’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доб...

За процесуального керівництва Богодухівської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушен...

X