Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Ексдепутата Затоківської селищної ради разом із поплічниками підозрюють у багатомільйонних земельних аферах. ФОТО

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури 4 членам організованої злочинної групи повідомлено про підозру у шахрайському заволодінні земельними ділянками, фальсифікації документів та легалізації (відмиванні) майна, одержаного злочинним шляхом.

За даними слідства, ексдепутат Затоківської селищної ради, який тривалий час очолював постійну депутатську комісію з земельних питань, разом з 3 спільниками, незаконно заволоділи 15 земельними ділянками у курортному селищі Затока.

До земельної оборудки організатор схеми залучив інженера-землевпорядника та ще двох своїх знайомих.

Ексдепутат, маючи необхідний досвід, виготовляв підроблені рішення сесій Затоківської селищної ради, згідно яких нібито надавався дозвіл на виготовлення землевпорядної документації, та рішення Кароліно-Бугазької сільради про передачу земельних ділянок у власність.

Інші учасники групи підшукували землевпорядні організації та держреєстраторів, які погоджувались розробити відповідну документацію та зареєструвати право власності на землю на підставних осіб.

Для цього підозрювані підшукували громадян, які за мізерну винагороду надавали власні документи для оформлення на них ділянок. В подальшому, землю кілька разів перепродавали, щоб приховати її походження та створити враження про добросовісність подальшого набуття прав на неї.

Після завершення війни спільники планували частину земельних ділянок продати, а частину земель – «вилучили» у громади на замовлення одного з представників місцевого готельного бізнесу.

Загальна ринкова вартість земельних ділянок складає майже 15 млн грн. На них накладено арешт із забороною користування, а також вчинення будь-яких реєстраційних дій.

Під час обшуків правоохоронці вилучили документацію, що стала підставою для незаконного відчуження землі, підроблені печатки та комп’ютерну техніку.

Наразі за клопотанням прокуратури організатор схеми перебуває під вартою.

Колишній депутат раніше вже двічі притягувався до відповідальності за земельні оборудки, а двоє його спільників – за злочини проти власності.

Також правоохоронці перевіряють причетність до зазначеної схеми депутатів Кароліно-Бугазької сільради Білгород-Дністровського району Одеської області та інших службових осіб.

За матеріалами Одеської обласної прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Одеська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Протягом вчорашнього дня росіяни здійснили 43 обстріли прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 236 виб...

Від початку доби російські окупанти завдали чотири ракетні удари із застосуванням п’яти ракет, 35 авіаударів із застосуванням 38 КАБів, ...

На поточний час динаміка бойових зіткнень зберігається. З початку доби відбулося 105 бойових зіткнень.  Агресор продовжує обстрі...

Протягом поточної доби відбулося понад 90 бойових зіткнень. Ситуація на фронті залишається складною, водночас, контрольованою Силами ...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "Росіяни завдали ударів по Куп’янському району — є загиблі ...

X