Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Правоохоронці України та Латвії викрили мережу шахрайських «сall-центрів» у м. Кам’янське. ФОТО

Прокурори Дніпропетровської обласної прокуратури у співпраці з компетентними органами Латвійської Республіки за підтримки Європолу та Євроюсту провели спільну спецоперацію.

На території обох держав одночасно було затримано учасників злочинної організації, які ошукували громадян держав Європейського Союзу за допомогою функціонування мережі «сall-центрів» у м. Кам’янське.

«Працівники» центрів, представляючись співробітниками правоохоронних органів та іноземних банківських установ, вводили потерпілих в оману та дізнавались конфіденційні дані їхніх банківських рахунків.

Встановлено 14 потерпілих, яким заподіяно майнову шкоду на загальну суму майже 2 млн грн. Всі потерпілі є громадянами Латвії.

У березні 2023 року, завдяки злагодженим діям спільної слідчої групи (JIT), було проведено ряд слідчих дій та затримано 10 учасників шахрайської злочинної організації.

Наразі, у ході другого етапу спецоперації, у Дніпрі затримано та повідомлено про підозру ще п’ятьом співучасникам цієї організації за фактом шахрайства у великих розмірах (ч. 4 ст. 190, ч. 1, 2 ст. 255 КК України).

На території Латвії також затримано 5 осіб, якими забезпечувалося виведення грошових коштів потерпілих на підконтрольні організаторам злочинної організації банківські рахунки.

Проведено ряд обшуків за місцями мешкання та у транспортних засобах підозрюваних. Вилучено автомобілі, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, грошові кошти та зброю. Загальна вартість вилученого складає понад 11 млн грн.

У результаті спільних дій правоохоронців потерпілим вже відшкодовано завдану злочином шкоду на суму майже 900 тис грн.

За матеріалами Дніпропетровської обласної прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Розпочалася вісімсот п’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби відбулося...

Триває вісімсот четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксовано 6...

Контррозвідка та слідчі СБУ зірвали плани фсб із ліквідації Президента України та інших представників вищого військово-політичного керів...

Нагадаємо, 06 травня близько 4-ї ранку до поліції надійшло повідомлення про вибух у приміщенні банку в центрі Чернігова. Вибухом пошкодж...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️За добу ударів по м. Харків не зафіксовано. ▪️ Артиле...

X