Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Медик, правоохоронець та посередник - у Дніпрі викрито чергову схему ухилення від мобілізації. ФОТО

За процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру правоохоронцю, працівнику лікарні та посереднику за фактом одержання неправомірної вигоди.

За даними слідства, у 2023 році старший оперуповноважений одного з райвідділів у Дніпропетровській області організував схему ухилення військовослужбовців від служби.

Для цього він залучив працівників медичних закладів на території Донецької та Дніпропетровської областей та посередника. Між учасниками були розподілені ролі та вживалися заходи щодо конспірації.

Вони виготовляли медичну документацію із завідомо неправдивими відомостями щодо наявності тяжкого захворювання у військовослужбовця або когось із членів його родини, що нібито вимагало невідкладного оперативного втручання.

Вигадані діагнози давали підстави провести по документам фіктивну операцію військовослужбовцю або родичу та в подальшому можливість списати його через ВЛК з військової служби через непридатність та встановлення МСЕК групи інвалідності або через догляд за родичем «інвалідом».

Вартість такої послуги коштувала 13 тис доларів США.

У ході контролю за вчиненням злочину задокументовано одержання частини неправомірної вигоди – 5 000 доларів США.

Правоохоронці затримали організатора, старшу медичну сестру одного з комунальних медичних закладів та посередника. Перевіряється причетність до вчинення цього злочину керівництва та службових осіб регіонального військово-медичного центру, МСЕК та працівників правоохоронних органів.

За результатами проведених обшуків вилучено мобільні телефони, медичні документи з ознаками фіктивності, чорнові записи, грошові кошти на суму понад 30 тис доларів США.

Наразі підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою внесення застави в розмірі від 1,4 до 1,6 млн грн.

За матеріалами Офісу Генерального прокурора України

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Про це голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив у телеграм-каналі: "▪️Цієї ночі в Павлоградському районі оборонці збили 5 ...

Розпочалася вісімсот перша доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби відбулося...

У ніч на 4 травня 2024 року противник атакував 13-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» та чотирма зенітними керованими ракетами С-300....

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактами пор...

Протягом дня росіяни здійснили 28 обстрілів прикордонних територій та населених пунктів Сумської області. Зафіксовано 120 вибухів. Обстр...

X