Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Судитимуть генерала рф, який очолював армію «лнр» та наказував обстрілювати Луганщину

Прокурори Луганської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно генерал-лейтенанта рф, який очолив окупаційну армію так званої «лнр».

Йому інкриміновано вчинення умисних дій з метою зміни меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків, і ведення агресивної війни.

Слідством встановлено, що з початком повномасштабного російського вторгнення генерал-майора зс рф призначено керувати так званим «2-гим армійським корпусом народної міліції лнр».

Обвинувачений безпосередньо віддавав накази бійцям «лнр» під час боїв за Рубіжне, Кремінну, Сєвєродонецьк, Лисичанськ та інші населені пункти Луганщини.

Під його командуванням ворожі війська наносили масовані удари із застосуванням авіації, броньованої техніки та іншого важкого озброєння по об’єктам критичної інфраструктури регіону та житлу цивільного населення.

Це призвело до загибелі та травмування мирних жителів, у тому числі дітей, знищення об’єктів житлового фонду, майна та інфраструктури.

Такі методи заборонені нормами міжнародного гуманітарного права та свідчать про ведення агресивної війни на території України.

За успішне виконання наказів керівництва рф під час так званої «спецоперації» на сході України йому присвоєно звання «героя росії», «героя лнр», генерал-лейтенанта, також нагороджено «орденом Ахмата Кадирова».

За матеріалами Луганської обласної прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Луганська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Протягом поточної доби відбулося понад 90 бойових зіткнень. Ситуація на фронті залишається складною, водночас, контрольованою Силами ...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "Росіяни завдали ударів по Куп’янському району — є загиблі ...

Поо це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️ 14:59 м. Харків. Шевченківський район. Влучання КАБ. По...

По це голова Запорізької ОВА Іван Федоров повідомив у телеграм-каналі: "Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій облас...

Уночі 19 травня 2024 року російські окупанти атакували Україну 37-ма ударними безпілотниками типу «Shahed-131/136» із районів Приморсько...

X