Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

Знущався з мирних жителів під час захоплення Харківщини - ідентифіковано ката-окупанта

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру російському військовослужбовцю у порушенні законів та звичаїв війни.

Правоохоронці ідентифікували російського військового, який перебував на території Дергачівської та Липецької територіальних громад Харківської області під час їх захоплення та піддавав мирне населення жорстоким тортурам. 

За даними слідства, підозрюваний родом з м. Бєлгород, але вже понад 10 років періодично проживав у с. Стрілеча Харківської області.  

Чоловік володів інформацією про місцевих мешканців, тому знав, з ким потрібно «проводити профілактику» за проукраїнську позицію. 

Російські загарбники силоміць затримували людей та відвозили до катівень, які були облаштовані у будівлі митного пункту пропуску «Гоптівка» та у підвалі багатоповерхової будівлі у с. Стрілеча.  

Під час «допросов» окупанти наносили цивільним хаотичні удари гумовими кийками, електрошокером, били деревʼяним молотком по голові. Російські військові не годували людей, а кидали їм на підлогу недоїдки після себе. 

Також окупанти через рушник лили на обличчя потерпілих воду, блокуючи тим самим доступ повітря. Підозрюваний цю екзекуційну процедуру цинічно називав «банним днем». Також він наказував потерпілим називати його «русским капитаном». 

Встановлено, що однією з жертв російських військових був онкохворий чоловік, у якого найтяжча стадія раку. Підозрюваний, нехтуючи всім, забив його майже до полусмерті, намагаючись «вибити» інформацію про ЗСУ. Така ненависть до потерпілого була спричинена тим, що його син є українським військовослужбовцем.  

Вирішується питання щодо оголошення підозрюваного у розшук. Ідентифікація російських військовослужбовців, які причетні до воєнних злочинів на Харківщині, триває. 

За матеріалами Харківської обласної прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Харківська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває вісімсот четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксовано 6...

Контррозвідка та слідчі СБУ зірвали плани фсб із ліквідації Президента України та інших представників вищого військово-політичного керів...

Нагадаємо, 06 травня близько 4-ї ранку до поліції надійшло повідомлення про вибух у приміщенні банку в центрі Чернігова. Вибухом пошкодж...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️За добу ударів по м. Харків не зафіксовано. ▪️ Артиле...

Про це голова Херсонської ОВА "Минулої доби під ворожим вогнем та авіаударами опинилися Антонівка, Іванівка, Благовіщенське, Дніпровс...

X