Перейти до основного вмісту

Авторська колонка

В Україні існує пропаганда гомофобії, а не гомосексуалізму

Олена Шевченко Правозахисниця, голова ГО Інсайт

Усі статті

Тоді вже можна говорити, скоріше, про пропаганду гетеросексуальності, адже ми усюди бачимо лише гетеросексуальний варіант життя, а гомосексуальність подається як "відхилення від норми" в кращому випадку.

Чому ж в Україні присутня пропаганда гомофобії та трансфобії? Тому що та ситуація з агресивними діями, так званих "поборників традиційних цінностей" відповідає усім критеріям визначення пропаганди у її найгіршому значенні:

1. Викривлення інформації та створення правдоподібної, але фальшивої картини світу з підміною понять.Наприклад: " Мета гомосексуальних людей - "вирізати" сім'ю та відкрити шлях до легалізації одностатевих шлюбів".

2. Підкріплення - постійне звернення до "авторитетів": релігії, соціологічних даних, викривлення даних досліджень. В даному випадку - постійне цитування у стилі "Загальновідомо, що..", "Як усі знають..", "Вчені довели..". Приклад: наведення дослідження Марка Регенеруса з фейковими даними.

3. Наведення подій у чорно-білому світлі.Приклад: "В Україні війна, люди гинуть, а вони свої гей-паради проводять".

4. Використання упереджень та стереотипів, абсурдизація інформації.Приклад: "спочатку узаконять одностатеві шлюби, а потім зоофілію" з намаганням змішати тепле з гострим.

5. Створення відчуття тривоги, нагнітання істерики:"Гейропа йде до нас".
Звичайно, що будь-якій людині, яка перевіряє інформацію та цікавиться правами людини, все зрозуміло від початку, але таких людей меншість, сама тому ми і маємо такі "успіхи" з поширенням російської пропаганди в Україні.

Думка редакції може відрізнятися від авторської. Редакція сайту не несе відповідальності за зміст цієї публікації. 

Думка редакції може відрізнятися від авторської. Редакція сайту не несе відповідальності за зміст цієї публікації.
X