Перейти до основного вмісту

Авторська колонка

Не важливо, хто виграє у футбол - важлива перемога у війні

Анна Маляр Юрист-кримінолог, кандидат юридичних наук

Усі статті

Для мене не має значення, хто виграє на футбольному полі. 
Я чекаю на перемогу в зоні бойових дій - оце буде дійсно перемога, а не дріб'язок для відволікання уваги плебса.

Але в усій цій історії з Хорватією і "Славою Україні", яку так жваво обговорюють соцмережі, сподіваюсь всі українці винесли ключовий урок: правий той, хто сильніший.

В світі діє право сили. РФ веде агресивні війни прямо зараз. Прямо зараз порушує норми міжнародного права і вчиняє злочини проти миру. Але це нікому в світі не зіпсувало настрій - всі поїхали на ЧМ. Натомість "Слава Україні" - це неприпустимо. І це нам говорять ті, хто до 1970-х включно колонізували країни Африки та Азії, вбивали тисячі невинних людей і робили це під тими прапорами, які в них зараз залишаються офіційними прапорами держав.

Неприпустимо "Слава Україні", бо ми не збудували з вами сильну державу, з якою будуть рахуватись. І не треба чекати на чиєсь розуміння і допомогу. Треба самим озброюватись і відбудовувати економіку. 
Треба ставати сильними.

Натомість наша влада плоть від плоті народу. Народ в своїй більшості категорично відмовляється самостійно будувати своє життя, брати на себе відповідальність - безпомічно чекає "держава мені повинна 1,2,3...". І владі на думку не спадає будувати державу, яка буде самостійним і потужним суб'єктом міжнародної політики. Теж чекають, що хтось подасть копійчину, хтось захистить.

Думка редакції може відрізнятися від авторської. Редакція сайту не несе відповідальності за зміст цієї публікації.
X