Перейти до основного вмісту

ІНТЕРВ'Ю

Надія Савченко – не агент Кремля! – Віра Савченко

Фрагмент програми "Інтерв'ю" на телеканалі "ЧП.INFO". Гість: Віра Савченко.

-    Ведучий:  Є таке припущення, що перебуваючи в Росії, Надію Савченко завербували, чи допускаєте ви, я розумію, що ви скептично, з іронією ставитеся до усього цього. Але як мені здається, що вірогідність такого варіанту може бути.  Ви ж навіть можете не знати про це і  не здогадуватися. Чи здогадуватися і не знати. 

-    Віра Савченко: Олександре, мені здається, що ця передача буде родити Наді підтвердження, що вона агент Кремля… 

-    Ведучий: Ні-ні, ви будете спростовувати це, я задаю питання, які турбують українців.

-    Віра Савченко: Ну, знати і розумітися на вербуванні і так далі мають вищі органи. Тут проста відповідь. Коли Надію повернули, з нею два тижні працювали представники США в посольстві США, на вулиці Сікорського, здається. 

-    Ведучий: Які представники?

-    Віра Савченко: Вони не були працівниками посольства, вони приїздили і цікавилися, я не можу назвати структури, можу здогадуватися лише. Їх цікавила поведінка в полоні ворога , в такій гібридній війні, як росіяни себе поводили, як в т. зв. ЛНР себе поводили, що було по детально. Два тижні Надія там їздила, спілкувалася, відповідала на різні запитання, їй шкоди часу абсолютно не було. Це допомога на майбутнє світу, який хоче орієнтуватися як діяти в гібридній війні. Що зробила наша служба чи наша розвідка? 

-    Ведучий:  Спілкувалися, перевіряли, ні? 

-    Віра Савченко: Ні. Пан Грицак декілька разів спростовував фейки, які його служба поширювала про Надію. Наприклад, що вона постріляла на полігоні ЛДНР, коли це рознеслось по ЗМІ, Василь Грицак все ж таки «знізейшов» до нас, сказати, що це інформація ЗМІ, але Надія цього не підтвердила, тобто вона була допитана. Що заважало нашим службам відразу допитати Надію? Я довіряю США, в питаннях розкриття агентів і так далі. Ну не було. Адвокати, в тому числі і російські адвокати, які захищали Надію, і пан Марк Фейгін, хоч як він її не полюбив, казав, що це неможливо. Завербовані агенти мають бути непомітними, щоб діяти.

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Руслан Горовий - головний режисер телекомпанії ”Магнолія-ТВ”, автор проекту “Служба розшуку дітей”, письменник, волонтер. ...

Дана Виноградова – українська націоналістка, ветеран АТО, речниця Правого Сектору. ...

Евгений Карась – украинский националист, лидер организации С14 и политического движения “Общество Будущего”. ...

Дмитрий Шерембей – глава благотворительной организации “100% Жизни”, 20 лет живет с диагнозом ВИЧ ...

Сергій Поярков - відомий український художник, громадський діяч, політичний коментатор. ...

X