Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

На Харківщині судитимуть чергового ворожого агента, який зливав цінну інформацію

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 45-річного чоловіка за фактами несанкціонованого поширення інформації про розташування ЗСУ, вчиненого в умовах воєнного стану, та зберігання, придбання бойових припасів без передбаченого законом дозволу.

За даними слідства, чоловік, який проживає у прикордонному селищі Білий Колодязь, допомогав ворогу. Через месенджер «Телеграм» він почав спілкуватись з представником рф.

Чоловік умисно та добровільно передавав російському куратору місця базування української армії та геолокації укріпрайонів з фортифікаційними спорудами у вказаному селищі.

Під виглядом пересічного громадянина обвинувачений обходив прикордонну місцевість, збирав дані та в подальшому надсилав їх ворогу в текстових повідомленнях із зазначенням координат.

Вказана розвідінформація була необхідна окупантам для планування бойових завдань, у тому числі із залученням диверсійно-розвідувальних груп.

Чоловік має сталі проросійські погляди, тому гроші за допомогу ворогу він не отримував.

Правоохоронці затримали чоловіка за місцем його проживання у Білому Колодязі. У ході обшуку також було виявлено та вилучено боєприпаси, які обвинувачений зберігав незаконно, — близько 40 патронів різного калібру, призначених для стрільби зі зброї системи Калашникова, а також з іншої нарізної вогнепальної зброї.

За клопотанням сторони обвинувачення чоловіку було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Обвинувальний акт направлено до Чугуївського міського суду Харківської області. Обвинуваченому загрожує до восьми років позбавлення волі.

За матеріалами Харківської обласної прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Харківська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Противник не припиняє спроб просуватися в глибину території України. Сили оборони стримують загарбників, завдаючи їм значних втрат. За с...

Про це очільник МВС України Ігор Клименко повідомив у телеграм-каналі: У Сумах росіяни двічі вдарили по медичному закладу: станом на ...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: ▪️ 17:03 м. Харків, Київський р-н. Внаслідок обстрілу пошко...

У ніч на 28 вересня 2024 року (із 19.00 27.09 по 08.00 28.09) радіотехнічними військами Повітряних Сил виявлено та здійснено супровід 77...

Розпочалась дев’ятсот сорок восьма доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Загалом, протягом минул...

X