Перейти до основного вмісту

ЗЛОЧИНИ

На Харківщині судитимуть чергового ворожого агента, який зливав цінну інформацію

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 45-річного чоловіка за фактами несанкціонованого поширення інформації про розташування ЗСУ, вчиненого в умовах воєнного стану, та зберігання, придбання бойових припасів без передбаченого законом дозволу.

За даними слідства, чоловік, який проживає у прикордонному селищі Білий Колодязь, допомогав ворогу. Через месенджер «Телеграм» він почав спілкуватись з представником рф.

Чоловік умисно та добровільно передавав російському куратору місця базування української армії та геолокації укріпрайонів з фортифікаційними спорудами у вказаному селищі.

Під виглядом пересічного громадянина обвинувачений обходив прикордонну місцевість, збирав дані та в подальшому надсилав їх ворогу в текстових повідомленнях із зазначенням координат.

Вказана розвідінформація була необхідна окупантам для планування бойових завдань, у тому числі із залученням диверсійно-розвідувальних груп.

Чоловік має сталі проросійські погляди, тому гроші за допомогу ворогу він не отримував.

Правоохоронці затримали чоловіка за місцем його проживання у Білому Колодязі. У ході обшуку також було виявлено та вилучено боєприпаси, які обвинувачений зберігав незаконно, — близько 40 патронів різного калібру, призначених для стрільби зі зброї системи Калашникова, а також з іншої нарізної вогнепальної зброї.

За клопотанням сторони обвинувачення чоловіку було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Обвинувальний акт направлено до Чугуївського міського суду Харківської області. Обвинуваченому загрожує до восьми років позбавлення волі.

За матеріалами Харківської обласної прокуратури

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

Область:  Харківська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Сили оборони України продовжують стримувати натиск російських окупаційних військ. На цей час кількість бойових зіткнень зросла до 71.&nb...

З початку доби російські загарбники найбільшу активність проявляють на Покровському і Лиманському напрямках.  Загальна кількість бо...

Вісімсот п’ятдесята четверта доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України. Протягом минулої доби відбуло...

Нагадаємо, 11 червня, під час моніторингу соцмереж правоохоронці виявили публікації, на яких невідомі запускали салют у Дарницькому райо...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "▪️ 10:23 м. Харків, Київський район. Внаслідок обстрілів К...

X