Skip to main content

Авторська колонка

Чи є державною зрадою поїздки українських політиків на переговори в РФ?

Олексій Якубін Кандидат політичних наук

All articles

     Завдання політиків – це шукати шляхи діалогу. Якщо вони цього не роблять, то навіщо тоді нам політики. Мета політики полягає у тому, щоб згладжувати конфлікти і не переводити їх у війни.    

    Я вважаю, що Юрій Бойко, як політик, вчинив правильно, поїхавши в Москву на перемовини. Незважаючи на ситуацію, коли відсутні стосунки з Росією, коли немає послів, він хоча б намагається щось зробити.

    Результати першого туру виборів також свідчать, що українці оцінили такий крок Юрія Бойка, віддавши йому 11% голосів. Отже, український виборець хоче, щоб були політики, які б вели діалог з Російською Федерацією.


    Як приклад, можна навести конгресвумен, американську політикиню Тулсі Габбард. Вона їздила у Сирію і зустрічалась з Башаром Асадом, незважаючи на те, що Америка офіційно вважає Сирію терористичною державою. Тулсі Габбард проти війни, тому і вела перемовини з Асадом. Більше того вона вважає, що Америка має переглянути свою політику щодо Сирії.

    А тому, я вважаю, що такі поїздки не є державною зрадою. Політики мають право зустрічатися з тим, з ким вважать за потрібне. Бойко і Медведчук не мали депутатського мандату від держави, щоб говорити від імені України. Отже, вони говорили просто, як політичні або економічні діячі. Тим паче, що вони говорили не про питання території, а саме про питання економіки.

 

The editorial opinion may differ from the author's. The editors of the site are not responsible for the content of this publication.
X