Skip to main content

Авторська колонка

Про приховані злочини українських військових на Донбасі

Олександр Павліченко правозахисник, виконавчий директор УГСПЛ

All articles

      Будь-який злочин має бути розслідуваний, і за нього винні мають понести покарання. Мотивація злочину і хто його зробив – це вже не грає ролі. Варто запам’ятати, що не має жодного виправдання, якщо злочини вчиняються представниками українських силових структур.

      У доробку наших адвокатів є відомі факти, коли представники СБУ, справді, і позбавляли незаконним чином волі, і вдавались до незаконних методів, і катували. Питання полягає у розслідуванні цих злочинів. На жаль, вони залишились не розслідуваними, і не притягнуті до відповідальності жоден винний.

      Це питання до майбутнього судового процесу, який буде так чи інакше, але торкатися тих, хто вчиняв злочини на непідконтрольній території, так само і на підконтрольній. Не варто сподіватися, що це все забудеться, закриється, перевернеться сторінка і все. Це неможливо.

      Я знаю, що ретельно працює російська сторона, яка також нотує всі злочини, документує їх. Є навіть опубліковані різні видання, де всі факти стверджують, що злочини вчиняли і українські військові. Звичайно, це ще потребує перевірки, але тут не можна допустити, щоб такі історії мали місце взагалі, щоб вони не розслідувались, щоб Україна не могла їх приховати.

 

The editorial opinion may differ from the author's. The editors of the site are not responsible for the content of this publication.
X