Skip to main content

ЗЛОЧИНИ

Поліція розслідує сутички у Нових Санжарах: постраждало 10 людей, 24 затримано. ФОТО

Поліція розпочала два кримінальні провадження за фактом заворушень у Нових Санжарах через евакуацію українців із Уханя у санаторій Нацгвардії. 

Правоохоронці стверджують, що групи агресивно налаштованих людей спровокували сутичку, тож поліція вимушена була припинити групове порушення правопорядку.

Під час прибуття колони автобусів з українцями, які прилетіли з Китаю, агресивно налаштовані громадяни розпочали закидати їх та поліцейських камінням.

Окрім того, один чоловік намагався автомобілем здійснити наїзд на правоохоронців.

Для захисту громадян та припинення масового заворушення працівники поліції вимушені були застосувати фізичну силу, відповідно до вимог Закону.

На цей час за медичною допомогою звернулися 9 поліцейських та одна цивільна людина.

За даним фактом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 294 (Масові заворушення) та ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

При цьому поліція затримала 24 протестувальників у Нових Санжарах, де відбулись сутички. Про це заявив керівник поліції генерал Ігор Клименко.

«Затримано з ранку 17 осіб, ввечері затримано сім осіб. Розслідування буде тривати. Діям кожного громадянина буде надано правову оцінку. Однозначно, ніхто не має права порушувати закон», — заявив він.

Нагадаємо, 20 лютого в Україну прибув літак із евакуйованими із Уханя українцями. Їх з боєм розмістили у санаторії  Нагвардії «Нові Санжари». Цьому передували масштабні протести.

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Полтавська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Триває сімсот вісімдесят п’ята доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти нашої держави. Протягом доби зафіксо...

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей...

У ніч на 18 квітня 2024 року противник атакував 13-ма ударними БпЛА типу «Shahed-131/136» із районів Приморсько-Ахтарськ – рф та мису Ча...

Про це голова Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив у телеграм-каналі: "Протягом доби ударів по м. Харків не зафіксовано. Окупа...

Про це голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив у телеграм-каналі: "Минулої доби противник обстрілював Михайлівку, Берисла...

X