Skip to main content

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Українська омбудсман вимагає від Росії перевірити українських в’язнів на коронавірус

Українська омбудсман Людмила Денісова звернулась до російської колеги  Тетяни Москалькової щодо обстеження і тестування на коронавірус українських ув'язнених в РФ та окупованому Криму.

Про це вона повідомила у Facebook.

За словами Денісової,  більшість з п'яти тисяч громадян України, які перебувають у пенітенціарних установах РФ та тимчасово окупованого Кримського півострова, не отримують належної медичної допомоги попри те, що входять до групи особливо не захищених від зараження коронавірусною інфекцією.

Омбудсман зауважила, що отримує звернення ув'язнених громадян України.

 "Наші співгромадяни скаржаться на неналежні умови тримання та ненадання відповідної медичної допомоги, що неприпустимо в умовах оголошеної пандемії коронавірусної інфекції Covid-19, адже пенітенціарні установи вважаються підсилювачами поширення інфекційних захворювань і є місцями з високим ризиком заражень", - наголосила вона.

Уповноважена з прав людини звернулась до російської колеги Тетяни Москалькової провести українським увязненим кваліфіковане обстеження з обов'язковим тестуванням на коронавірус, за результатами якого надати необхідну медичну допомогу відповідно до наявних діагнозів.

«Також вимагаю забезпечити належні умови утримання в місцях несвободи, щоб не допустити поширення і подальше інфікування утримуваних осіб", - наголосила Денісова.

Український омбудсман також закликала представників міжнародної спільноти взяти на контроль ситуацію щодо забезпечення Росією прав громадян України на життя та здоров’я в умовах місць несвободи, "аби не допустити фатальних наслідків для їх життя".

 

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Київ

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Село Мощун, Київська область. Саме тут, за 30 кілометрів від столиці, весною 2022-го року був зупинений наступ росіян на Київ. Тоді у Мо...

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

Пан Олександр живе на Київщині в Макарівському районі. Коли почалась війна їх велика родина не квапилася кудись тікати. Люди навіть уяви...

Пані Олеся стоїть на руїнах власного будинку у селищі Мощун на Київщині і не стримуючи сліз розповідає як вже вдруге в житті її звільнил...

X