Skip to main content

ПОДІЇ

Відтепер українців, які повертаються з-за кордону, направлятимуть на обов’язкову обсервацію

Кабінет міністрів України зробив обов’язковою обсервацію для українців, які повернулись з-за кордону. Таке рішення було прийнято на засіданні уряду ввечері 29 березня. Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій. у своєму телеграм-каналі.

«Щойно Уряд ухвалив рішення про обов’язковість дотримання режиму обсервації для тих українців, які повертаються з-за кордону», — написав він.

Зазначимо, що раніше під час повернення в Україну з-за кордону громадяни підписували згоду на самоізоляцію.

Під час обсервації за людьми, які в’їхали на територію з карантином, здійснюється спостереження упродовж максимального терміну інкубаційного періоду хвороби (у випадку з коронавірусом це 14 діб). Люди у цей час перебувають в обсерваторі, приміщенні з відповідними умовами.

Найвідоміший приклад обсервації в Україні стався у санаторії в Нових Санжарах на Полтавщині, де розмістили понад 70 українців та іноземців з Уханя.

Приїзд цих людей спровокував сутички місцевого населення та правоохоронців, бо жителі Нових Санжар виступали рішуче проти розміщення евакуйованих з Уханя.

Після цього влада відмовилась від практики колективної обсервації і почала просити від тих, хто повертається з-за кордону, підписати згоду на добровільну самоізоляцію вдома. За порушення передбачена відповідальність, зокрема штрафи у розмірі 17-34 тисячі гривень.

Про обов’язкову двотижневу обсервацію для українців, які повернуться з-за кордону після 28 березня, повідомив у своєму відеозверненні і  президент Володимир Зеленський.

«Їх подальше повернення — літаком, потягом, автобусом, машиною або пішки — має бути максимально безпечним для оточуючих, а отже передбачатиме обов’язкову двотижневу обсервацію», — сказав глава держави.

 

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

16-річний Данило П'ятницький навчався у словацькому місті Бернолаково. Мама хлопця розповіла, що йому все подобалося за кордоном, він їй...

У Білій Церкві двоє 11-річних хлопчиків грались біля залізниці. За попередньою інформацією, один із них запропонував іншому залізти на д...

14-го квітня 13-річний Максим Півкопа рибалив на річці Сула неподалік села Стара Мусіївка, однак додому не повернувся. У день зникнення ...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Дар’ю Мирошниченко з Херсонщини. Дівчинка зникла ще в перший день повномасштабної війни і вже понад два р...

До поліції надійшло повідомлення про те, що на невідомому вибуховому пристрої підірвався автомобіль зі співробітниками РЕМ. Внаслідок ви...

X