Перейти до основного вмісту

ПОДІЇ

Відтепер українців, які повертаються з-за кордону, направлятимуть на обов’язкову обсервацію

Кабінет міністрів України зробив обов’язковою обсервацію для українців, які повернулись з-за кордону. Таке рішення було прийнято на засіданні уряду ввечері 29 березня. Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій. у своєму телеграм-каналі.

«Щойно Уряд ухвалив рішення про обов’язковість дотримання режиму обсервації для тих українців, які повертаються з-за кордону», — написав він.

Зазначимо, що раніше під час повернення в Україну з-за кордону громадяни підписували згоду на самоізоляцію.

Під час обсервації за людьми, які в’їхали на територію з карантином, здійснюється спостереження упродовж максимального терміну інкубаційного періоду хвороби (у випадку з коронавірусом це 14 діб). Люди у цей час перебувають в обсерваторі, приміщенні з відповідними умовами.

Найвідоміший приклад обсервації в Україні стався у санаторії в Нових Санжарах на Полтавщині, де розмістили понад 70 українців та іноземців з Уханя.

Приїзд цих людей спровокував сутички місцевого населення та правоохоронців, бо жителі Нових Санжар виступали рішуче проти розміщення евакуйованих з Уханя.

Після цього влада відмовилась від практики колективної обсервації і почала просити від тих, хто повертається з-за кордону, підписати згоду на добровільну самоізоляцію вдома. За порушення передбачена відповідальність, зокрема штрафи у розмірі 17-34 тисячі гривень.

Про обов’язкову двотижневу обсервацію для українців, які повернуться з-за кордону після 28 березня, повідомив у своєму відеозверненні і  президент Володимир Зеленський.

«Їх подальше повернення — літаком, потягом, автобусом, машиною або пішки — має бути максимально безпечним для оточуючих, а отже передбачатиме обов’язкову двотижневу обсервацію», — сказав глава держави.

 

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

20 квітня о 14:00 на пункт зв’язку пожежно-рятувальної частини міста Яремче надійшло повідомлення про те, що на річці Прут в місті Яремч...

О 01:33 надійшло повідомлення про сильний дим у під'їзді у триповерховому житлового будинку у м. Львові на вул. Промислова, 16.  ...

О 21:55 рятувальники отримали повідомлення про пожежу в м. Львові на вул. Замарстинівська, на технічному поверсі десятиповерхового житло...

Небайдужі мешканці повідомили до Служби порятунку «101» про песика, що впав у комунікаційний колодязь на вулиці Павла Полуботка Чечелівс...

21 квітня о 03:04 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загорання будинку, розташованого на вулиці Українській села Саксаг...

X