Skip to main content

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Українському політв’язню Шумкову у російській в’язниці погрожують "ліквідацією", -Денісова

Незаконно засудженому українцю Олександру Шумкову у російській в’язниці продовжують погрожувати "ліквідацією". Про це повідомила  на офіційній сторінці у Facebook Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

За її словами,  Олександра систематично поміщають до штрафного ізолятора за надуманими приводами, попри те, що «Тверской областной суд» визнав такі дії незаконними, а під час спілкування звучать погрози, що його можуть позбавити життя в будь-який момент за політичні переконання та національні погляди.

Омбудсмен наголосила, що тривале перебування Шумкова у закритій камері в умовах пандемії коронавірусної інфекції COVID-19 в ШІЗО негативно позначається на його стані здоров’я та є формальним приводом для посилення режиму утримання українського політв’язня.

«Порушені права на життя, гарантоване Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод, на належні умови тримання і порядок притягнення до дисциплінарної відповідальності, визначені положеннями Мінімальних стандартних правил поводження з в’язнями, схвалених Економічною і Соціальною Радою ООН та статтями 115, 117 Кримінально-виконавчого кодексу Російської Федерації», - наголосила Денісова.

Українська омбудсман звернулася до своєї російської колеги Тетяни Москалькової невідкладно вжити необхідних заходів з метою захисту прав Олександра Шумкова та забезпечити  в’язню належні умови тримання.

Нагадаємо, Олександр Шумков — був охоронцем колишнього лідера “Правого сектору” Дмитра Яроша. Згодом пішов на службу до Збройних Сил України.

17 серпня 2017 року Шумков не повернувся після служби додому, а у вересні його виявили в російському СІЗО. Чоловікові закидали участь у «Правому секторі» – забороненій у Росії організації.

У грудні 2018 року Севський суд Брянської області РФ засудив Олександра Шумкова до 4-ох років колонії загального режиму.

Наразі незаконно засуджений українець відбуває термін у колонії в Тверській області.

 

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

“Від обміну до обміну”, “Третю весну росту без тата”, “Не мовчи – полон вбиває”… З такими гаслами сотні людей вийшли у Києві на мирну ак...

Бородянка – один з найбільш постраждалих населених пунктів на Київщині. Місцеві жителі розповідають, що на початку повномасштабного втор...

Пані Віторія стоїть на руїнах маминої хати у селі Мощун під Києвом і ледь не з сльозами на очах пригадує перші дні повномасштабної війни...

Жителі села Кухарі на Київщині, які майже з перших днів повномасштабної війни опинились в епіцентрі бойових дій, розповіли про пережиті ...

Посад-Покровське - один з найбільш постраждалих під час війни населених пунктів у Херсонській області. Колись красиве і квітуче село рос...

X