Перейти до основного вмісту

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Українському політв’язню Шумкову у російській в’язниці погрожують "ліквідацією", -Денісова

Незаконно засудженому українцю Олександру Шумкову у російській в’язниці продовжують погрожувати "ліквідацією". Про це повідомила  на офіційній сторінці у Facebook Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

За її словами,  Олександра систематично поміщають до штрафного ізолятора за надуманими приводами, попри те, що «Тверской областной суд» визнав такі дії незаконними, а під час спілкування звучать погрози, що його можуть позбавити життя в будь-який момент за політичні переконання та національні погляди.

Омбудсмен наголосила, що тривале перебування Шумкова у закритій камері в умовах пандемії коронавірусної інфекції COVID-19 в ШІЗО негативно позначається на його стані здоров’я та є формальним приводом для посилення режиму утримання українського політв’язня.

«Порушені права на життя, гарантоване Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод, на належні умови тримання і порядок притягнення до дисциплінарної відповідальності, визначені положеннями Мінімальних стандартних правил поводження з в’язнями, схвалених Економічною і Соціальною Радою ООН та статтями 115, 117 Кримінально-виконавчого кодексу Російської Федерації», - наголосила Денісова.

Українська омбудсман звернулася до своєї російської колеги Тетяни Москалькової невідкладно вжити необхідних заходів з метою захисту прав Олександра Шумкова та забезпечити  в’язню належні умови тримання.

Нагадаємо, Олександр Шумков — був охоронцем колишнього лідера “Правого сектору” Дмитра Яроша. Згодом пішов на службу до Збройних Сил України.

17 серпня 2017 року Шумков не повернувся після служби додому, а у вересні його виявили в російському СІЗО. Чоловікові закидали участь у «Правому секторі» – забороненій у Росії організації.

У грудні 2018 року Севський суд Брянської області РФ засудив Олександра Шумкова до 4-ох років колонії загального режиму.

Наразі незаконно засуджений українець відбуває термін у колонії в Тверській області.

 

Приєднуйтесь до "Магнолія-ТВ" на Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Усі, хто пережили російський полон кажуть, згадувати ті страшні події важко, це травмуючий досвід. Але вони обрали не мовчати, аби пр...

Ростислав Пашинський житель міста Буча на Київщині. Коли почалася повномасштабна війна він був у себе вдома і не квапився виїжджати, бо ...

У хаосі війни на початку повномасштабного вторгнення рф у місті Ізюм на Харківщині зникла безвісти 17-річна Настя, яка жила тут зі своїм...

Коли почалося повномасштабне вторгнення, чоловік, який був на заробітках у Франції, вирішив якнайшвидше повертатися до України, у село М...

Селище Димер, Київська область. Тут, усього за тридцять кілометрів від столиці, у лютому-березні 2022-го року коївся справжній жах. Диме...

X