Skip to main content

ВОЄННІ ЗЛОЧИНИ

Немовлята від українських сурогатних матерів: омбудсман почала перемовини із родинами іноземців. ВІДЕО

Для перегляду відео натисніть на зображення

Подружні пари іноземців, для яких українські сурогатні матері народили дітей, почали звертатися  до Уповноваженої з прав людини Людмили Денісової, аби вона посприяла тому, щоб їх випустили з України. Про це повідомила омбудсман ЗМІ.

За її слова, на разі відповідні документи надали 7 пар, в яких народилося в Україні 9-ро немовлят.

«Усі вони надали мені звернення з усіма документами і я буду звератися до міністра закордонних справ, щоб вони надали дозвіл на виїзд цим батькам» — зазначила Денісова.

Вона також сказала, що всі батьки, які наразі перебувають за межами України, й не можуть забрати своїх дітей, теж звертатимуться до неї, аби отримати можливість в’їхати в Україну і виїхати вже разом з дітьми.

Омбудсменка уточнила, що це питання найближчих тижнів. Деякі батьки вже навіть замовили чартер, але треба їм потрібні дозволи на вивезення дітей, які мають видати МЗС.

Тим часом Денісова повідомила, що за дітьми наглядають спеціалісти і вони перебувають в хороших умовах.

На разі в Україні, за даними приватних клінік репродуктивного здоровя, вже перебуває близько сотні немовлят, народжених методом сурогатного материнства і яких батьки не можуть забрати додому через карантин.

На це звернула увагу одна із приватних клінік у Києві. 50 немовлят, які народилися в медзакладі, нині перебувають у готелі, оскільки вони народжені сурогатними матерями для іноземців, а ті не можуть їх забрати через карантин.

 

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Село Мощун, Київська область. Саме тут, за 30 кілометрів від столиці, весною 2022-го року був зупинений наступ росіян на Київ. Тоді у Мо...

Село Кухарі, Київська область. До війни тут жило понад 600 людей, а після того, як сюди, у перші дні повномасштабного вторгнення, зайшли...

17-го квітня окупанти вдарили по Чернігову трьома Іскандерами. Є багато загиблих та поранених.    Даний матеріал&nbs...

Пан Олександр живе на Київщині в Макарівському районі. Коли почалась війна їх велика родина не квапилася кудись тікати. Люди навіть уяви...

Пані Олеся стоїть на руїнах власного будинку у селищі Мощун на Київщині і не стримуючи сліз розповідає як вже вдруге в житті її звільнил...

X