Skip to main content

ПОДІЇ

«Димовухи» у Тернополі і сутички у Харкові: Україною прокотилися акції протесту за відставку Авакова. ФОТО

Сьогодні у столиці і в різних містах України масово пройшли акції протесту за відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Мітингувальники зібралися в Харкові, Львові, Тернополі, Рівному, Ужгороді, Луцьку та інших містах, повідомляють місцеві ЗМІ.

За словами активістів, реформу поліції в Україні провалено, й неприпустимо, коли в поліцейських дільницях ґвалтують і вбивають.

У Рівному, зокрема, люди штурмували облраду, а коли їх не пустили на засідання сесії обклеїли вхід листівками «Аваков –геть». У Луцьку активісти зібралися біля будівлі ГУНП у Волинській області.

Сотні містян прийшли під стіни Нацполіції і у Львові. Мітингуючі тримали у руках плакати з написами «Покривання злочинів, скоєних поліцейськими, це реформа МВС?», «Вбивці мають сидіти, Аваков має піти», «Усіх не посадите», «Що там Кагарлик?».

У Тернополі активісти прийшли під стіни обласної державної адміністрації  та поліції, принесли шини і запускали димовухи.

А у Харкові протестувальники прийшли під будівлю обласної держадміністрації. Там навіть відбулися сутички. Поліція розділила мітингувальників на дві групи, відокремивши в одну з них представників організацій Фрайкор, Правий сектор і Союз ветеранів АТО.

Учасники акції запалили червоні і чорні димові шашки, деякі тримали плакати з написами «Аваков — чорт».

Та найбільш масові акції протесту за відставку Авакова відбулися у Києві. Як повідомляла "Магнолія-ТВ", вони пройшли під стінами Верховної ради та Кабміну. А один із активістів взагалі спробував себе підпалити.

Також під стінами Ради провели перфоманс: привезли міліцейський автомобіль «бобік», який розписали словами “А.С.А.B” та задиміли фаєрами. Активісти зазначили, що ця машина -  це пам’ятник поліцейському свавіллю.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

 15-річна Діана Кобзар, 17-річний Вітя Азаров та 15-річна Ангеліна Фадєєва – усі вони зникли на тимчасово окупованих територіях Хер...

Ми розшукуємо п’ятнадцятирічну Камілу Неронову з Харківщини. Дівчинка мешкала у прикордонному з росією селищі міського типу Козача Лопан...

Ми розшукуємо 13-річного Ваню Горбачевського, який зник у тимчасово окупованому Скадовську 1-го червня 2023-го року. Якщо ви знаєте б...

Службі розшуку дітей вдалося встановити ймовірне місцезнаходження Маргарити Носової. Ще два роки тому про зникнення дівчинки повідоми...

Напередодні, о 20:32, у 12-типоверховому житловому будинку на пр. Перемоги у Харкові сталася пожежа. Горіла одна з квартир на першому по...

X