Skip to main content

ПОДІЇ

Затримання українців у Греції: одній громадянці України дозволили в’їзд

Одній українці, яку спочатку разом із 16-ма іншими співвітчизниками не пустили і затримали в Греції, все-таки дозволили вїзд. Влада країни надала згоду на пропуск у порядку виключення.

Як зясувалося, йдеться про студентку, яка летіла на навчання до Франції транзитом через Грецію Анну Валевську. Про це повідомила вона сама на своїй сторінці у Facebook.

«Мене впустили до Греції, штамп в паспорті про в'їзд є», - написала вона.

Дівчині сказали, що їй не дозволили в'їзд через відсутність студентської візи, при тому, що Анна летіла до Парижа на університетський клас з трансфером в Афінах.

Як повідомив директор департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев, консул та адвокат добилися та отримали згоду від грецької влади на пропуск українки у порядку виключення, як для студентки.

Втім за словами Анни Валевської, представник французької поліції в Греції сказав, що без довгострокової візи до Франції її поки не впустять і дівчина зможе на законних підставах залишатися в Греції до 90 днів.

«Я дуже вдячна всім, хто брав участь у висвітленні та поширенні інформації про нашу ситуацію! Сподіваюся, моя ситуація допоможе іншим мандрівникам приймати правильні рішення», - написала студентка.

Нагадаємо, 4 липня українці прибули до аеропорту Афін двома рейсами лоукостерів з Києва. Під час паспортного контролю 17 громадянам України відмовили у в'їзді та затримали у зв'язку з карантинними обмеженнями на в'їзд до ЄС громадян з третіх країн.

Планується, що українці повернуться додому орієнтовно 7 липня. Наразі вони перебувають в ізоляторі на території поліційного відділку аеропорту Афін.

У МЗС закликали українців ретельно перевіряти перед поїздками інформацію про допуск до тих чи інших країн. Переглянути актуальний режим в'їзду для українців до різних країн світу можна на інтерактивній мапі МЗС.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Вчора ввечері у Миколаєві стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повт...

О 06:28 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Успішна селища міського типу Васильківка Синельниківського ...

Сьогодні о 02:03 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в триповерховому житловому будинку, розташованому на вулиці ...

17-річна Стефанія Тіленіна жила в прийомній родині на Харківщині у селі Лозівське. Коли почалося повномасштабне вторгнення Стефанія разо...

До відділення №4 (м. Зіньків) Полтавського районного управління поліції надійшло повідомлення від мешканців села Дамаска Зіньківської гр...

X