Skip to main content

ПОДІЇ

У порту «Південний» протестували проти зберігання аміачної селітри, щоби не було, як в Бейруті. ФОТО

Акція протесту відбулася біля будівлі адміністрації морпорту «Південний», що у містечку Южне на Одещині. Кілька десятків активістів і жителів довколишніх районів міста протестували проти зберігання в порту аміачної селітри, повідомляють «Українські Новини».

У руках у протестувальників були плакати: "Приберіть селітру з "Південного", "Порт "Південний" - Не Бейрут" і " Широков, покажи селітру".

Учасники акції переконані, що в порту, прямо під відкритим небом, з порушеннями правил безпеки , вже більше 2 років зберігається близько 10 тисяч тонн селітри.

Крім того, учасники мітингу висловили побоювання, що склад зберігання селітри знаходиться в безпосередній близькості біля залізничних колій, де періодично відбувається відвантаження карбаміду, що підвищує вибухонебезпечність об'єкту.

Люди наполохані нещодавніми подіями в столиці Лівану, коли 4 серпня в порту Бейрута пролунав потужний вибух, внаслідок якого загинули приблизно 150 осіб, ще понад 5 тис. були травмовані.

Людей навіть не заспокоїли нещодавні запевнення адміністрації, що 9,6 тис.тонн аміачної селітри зберігаються згідно всіх норм та стандартів, а усі хімікати розфасовані в біг-беги, а працівники порту дотримуються "відповідних технологічних вимог".

Мітингувальники заявили, що не вірять заявам керівника Південної філії АМПУ і будуть виходити на мітинги до тих пір, поки не буде прибрана з порту ця "бомба уповільненої дії". Втім до активістів так ніхто з чиновників так і не вийшов.

Нагадаємо, морпорт "Південний" знаходиться в 20-ти кілометрах від Одеси, і в безпосередній близькості від Одеського припортового заводу.

Допомогти "Службі розшуку дітей" - тут

Join "Magnolia-TV" on Facebook!

Область:  Одеська

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

Вчора ввечері у Миколаєві стався вибух невідомого вибухового пристрою, через що зайнялися автівки. Під час гасіння пожежі відбулась повт...

О 06:28 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу на вулиці Успішна селища міського типу Васильківка Синельниківського ...

Сьогодні о 02:03 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в триповерховому житловому будинку, розташованому на вулиці ...

17-річна Стефанія Тіленіна жила в прийомній родині на Харківщині у селі Лозівське. Коли почалося повномасштабне вторгнення Стефанія разо...

До відділення №4 (м. Зіньків) Полтавського районного управління поліції надійшло повідомлення від мешканців села Дамаска Зіньківської гр...

X